22 / 07 / 24
- OGLAS -
NovostiVest koja je uzdrmala svet horologije - Rolex preuzeo Bucherer

Vest koja je uzdrmala svet horologije – Rolex preuzeo Bucherer

- Oglas -

Kraj radne nedelje obeležila je informacija koja je iznenadila čak i najveće poznavaoce prilika u časovničarstvu – kompanija Rolex kupila je renomirani maloprodajni švajcarski lanac satova i nakita. Tako je sada, nakon gotovo stogodišnje saradnje između ova dva brenda, Rolex zvanično postao vlasnik legendarnog Bucherera.

Osnovan davne 1888. godine u Lucernu kao porodična kompanija, Bucherer pripada najznačajnijim imenima u svetu časovničarstva i finog nakita. Tradicionalni partner kompanije Rolex, Bucherer od 1924. godine na svojim prodajnim mestima nudi satove sa znakom krune, pa je vest o preuzimanju poznate kompanije prihvaćena s mnogo emocija i interesovanja. No, za sada nema previše informacija koje bi dale odgovor na najnoviji poslovni potez kompanije Rolex.

Novo poglavlje u Rolexovoj istoriji

Znamo sledeće: kompaniju Bucherer trenutno vodi Jerg G. Buherer (Jörg G. Bucherer), unuk osnivača Karla F. Buherera (Carl F. Bucherer). Sada, kada ima gotovo 90 godina, g. Buherer je svojevrsna legenda industrije i poslednja aktivna osoba koja je poznavala i radila s Hansom Vilsdorfom (Hans Wilsdorf), osnivačem Rolexa. Budući da gospodin Buherer nema direktnog naslednika, odlučio je da proda kompaniju i većinu sredstava prosledi u dobrotvorne svrhe. Tu je na scenu ušao višedecenijski partner.

Prema dostupnim informacijama Bucherer trenutno posluje na više od 100 lokacija širom sveta. Interesantan je i podatak da se na 53 maloprodajna mesta prodaju Rolex satovi, dok na 48 poznati lanac nudi i časovnike sestrinske kompanije Tudor. Značajno je i da Bucherer posluje kao službeni postprodajni servisni centar za obe marke.

Rolex Bucherer 1
Kupovina maloprodajnog lanca Bucherer označava drugu značajnu promenu u strategiji Rolexa za manje od godinu dana. Podsećamo, Rolex je u decembru predstavio program sertifikovanih i autentičnih polovnih satova

Ipak, Bucherer nije samo sinonim za renomiranu maloprodajnu mrežu, već ima i vlastite brendove koji uključuju ekskluzivnu ponudu satova i prestižnog nakita. U prvom planu je svakako interni brend satova Carl F. Bucherer, veoma popularan među entuzijastima. Koliko za sada znamo, pomenuti brendovi uključeni su u prodaju i trenutno nije poznato kako će Rolex upravljati ovim linijama nakita ili satova.

Prema prvim procenama finansijskih stručnjaka nova akvizicija će poznatom brendu dati veću kontrolu nad prodajom satova, kako novih, tako i polovnih sa sertifikatom. Finansijski uslovi, prema očekivanjima, nisu saopšteni.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -