22 / 07 / 24
- OGLAS -
NovostiOmega x Swatch Mission to the Moonphase – istorijska premijera

Omega x Swatch Mission to the Moonphase – istorijska premijera

- Oglas -

Snoopy MoonSwatch je konačno tu, što znači da se medijska ofanziva kolekcije MoonSwatch nastavlja i u 2024. godini! Nadamo se da ste spremni za čekanje u redovima, jer novo izdanje spaja lik čuvenog strip junaka i prikaz mesečevih mena, što je premijera za kompaniju Swatch! Sve to (konačno) možemo i priuštiti…

Da li ste spremni za novi hype, višesatna čekanja i visoke cene u preprodaji? Spremni ili ne, tu  je novi MoonSwatch, atraktivniji nego ikada. Za takav status zadužena je najpopularnija boja ali i simpatični pas koji od 1950. šarmira ljubitelje stripa. Njegovo ime je Snupi (Snoopy). Ni ostatak specifikacija nije za potcenjivanje, jer novi Swatch ima sve glavne adute Speedmaster Moonwatcha, prvog sata koji je otišao na Mesec…

Snoopy, simbol brenda Omega

Više od 50 godina Snoopy je simbolična maskota NASA agencije i ambasador sigurnosti. Po tom animiranom junaku nazvana je prestižna nagrada svemirske agencije USA – Silver Snoopy – koja se dodeljuje pojedincima i organizacijama za izvanredna postignuća povezana sa sigurnošću letenja ili sa uspehom misije. Dodeljena je i brendu Omega 1970. godine za ulogu u istraživanja svemira, uključujući bitan doprinos u spasavanju posade Apolla 13! Od tog trenutka simpatični lik animiranog psa ukras je specijalnih, kolekcionarskih Omeginih izdanja. Istina, Snoopy je neretko dekorisao brojčanike i drugih kompanija, ali je najpoželjniji kada krasi cifer Speedmastera. Sada je deo magije prenesen i na višestruko pristupačniji MoonSwatch, što je prilika koja se ne sme propustiti…

MoonSwatch Snoopy brojcanik
Tačno dve godine nakon uspešnog lansiranja kolekcije MoonSwatcha predstavljen je Mission to the Moonphase

 Omega i Swatch izborom boja jasno referišu na pun mesec. Popularnost bele je sve evidentnija, jer je Omega pre svega nekoliko nedelja promovisala čelični Speedmaster s belim ciferom, hronograf koji smo takođe detaljno upoznali. Ova planetarno popularna saradnja u ostatku priče spaja poznate sastojke – biokeramičko kućište, krunicu i pušere hronografa kao i Velcro kaiš, takođe bele boje. Ostali detalji su crni, što omogućuje kompletiranje klasičnog stila i visok stepen očitavanja.

Dimenzije nisu promenjene, prečnik je i dalje 42 a visina 13,75 milimetara. Rastojanje između lugova je 47,3 milimetra, što u kombinaciji s malom težinom otporne biokeramike doprinosi da se MoonSwatch nametne kao savršen daily sat. I pozadina kućišta se razlikuje od dosadašnjih modela; poklopac baterije ukrašen je prepoznatljivom slikom površine Meseca, sa tragom šapice, koji je ostavio Snoopy.

MoonSwatch Snoopy prednji kadar
Kućište od biokeramike (42 mm) povezano je na beli Velcro kaiš

Sjaj u tami

Izvesno je da će Omega x Swatch Mission to the Moonphase biti prepoznatljiv po funkciji mesečevih mena, po mnogima najslikovitijoj komplikaciji u časovničarstvu. Snoopy je predstavljen kako leži na Mesecu koji se okreće u okviru pomoćnog podbrojčanika, na položaju 2 sata. Pod UV svetlom se citat iz stripa Snoopy poput skrivene poruke otkriva i daje poseban šmek dizajnu. U pitanju je rečenica I can’t sleep without a night light (Ne mogu da spavam bez noćnog svetla).

MoonSwatch Snoopy luminacija
Glavna zvezda novog modela je Snoopy, čija ilustracija do izražaja dolazi u noćnim uslovima

Luminacija osvetljava polumesec i zvezde čime je postignut veoma atraktivan noćni efekat. Indeksi, satne i minute kazaljke i vrh kazaljke hronografa takođe imaju Super-LumiNova® tretman za savršen sjaj u mraku.

Moon Phase indikator u ekonomskoj klasi

Moon Phase indikator opcija je po nepisanom pravilu rezervisana za ekskluzivne merače vremena. Veran buntovnoj tradiciji, Swatch ruši još jedan tabu, jer ovu funkciju nudi po dostupnoj ceni…S tehničke strane, Moon Phase fascinira konstrukcijom koja vekovima intrigira ljubitelje časovničarstva. Dok Mesec kruži oko Zemlje, vidi se u niz različitih oblika poznatih kao mesečeve mene. Ukupno postoji osam faza koje posmatramo tokom ciklusa. Satovi opremljeni ovim veoma cenjenim indikatorom dizajnirani su za tačan prikaz prirodnih perioda i horologiji dodaju detalj nebeske lepote.

MoonSwatch Snoopy pozadina
Poklopac baterije kvarcnog mehanizma dekorisan je Snupijevom šapicom

Novi MoonSwatch biće dostupan kupcima u USA

Referenca SO33W700 koju pokreće kvarcni mehanizam biće dostupna u odabranim buticima brenda Swatch (na našu žalost ne i online) a prednost će ovom prilikom imati kupci u Americi. Utehu predstavlja cena od 315 evra, pa će najsrećniji imati priliku da za pomenuti iznos na ruci ponesu važno poglavlje istorije časovničarstva. Nadamo se da će u nekom trenutku Mission to the Moonphase biti dostupan i u Beogradu…

Osnovni podaci
Brend Omega x Swatch
Model Mission to the Moonphase
Referenca SO33W700
Dimenzije prečnik 42 mm, visina 13,75 mm
Materijal kućišta biokeramika
Narukvica/kaiš Velcro kaiš
Vodootpornost 30 metara
Mehanizam kvarcni
Cena 310 evra

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -