24 / 07 / 24
- OGLAS -
Velike pričeTema nedeljeOmega x Swatch Bioceramic MoonSwatch Collection – slučajni partneri

Omega x Swatch Bioceramic MoonSwatch Collection – slučajni partneri

- Oglas -

Sredinu marta obeležile su nezapamćene glasine na temu izuzetno neobičnog časovnika. Društvene mreže su se prosto usijale a oči ljubitelja časovničarstva okrenule ka brendovima čuvene grupacije – kompanijama Omega i Swatch.

MOON close up cadran
Mission to the Moon model predstavlja omaž originalnom Speedmaster modelu

Iako je teoretski bila neočekivana, u pitanju je saradnja koja će nesumnjivo zadovoljiti obožavatelje oba brenda. Uostalom, obe kompanije deo su iste porodice koja je odlučila da na tržište plasira dostupnije Moonwatch izdanje. Jednostavna ali ipak nesvakidašnja ideja, složićete se… Nakon početnog uzbuđenja, mnogo neproverenih informacija i nebrojenih lajkova u virtuelnom svetu Swatch i Omega su konačno otkrili karte. Upoznajte Omega x Swatch Bioceramic MoonSwatch kolekciju koja se sastoji od jedanaest interesantnih modela.

JUPITER close up couronne
Zahvaljujući boji kučišta u Mission to Jupiter izdanju detalji dolaze do izražaja

Za početak, kućište je prečnika 42 mm, poput čuvene Speedmaster Moonwatch reference. Inspirisani svemirom i nebeskim telima, Omega x Swatch Bioceramic MoonSwatch časovnici ime duguju planetama Sunčevog sistema. Svi modeli su izrađeni od inovativnog Bioceramic materijala. U pitanju je jedinstvena mešavina koja se sastoji od 2/3 keramike i 1/3 plastike dobijene iz bio-izvora. Epilog: lagan materijal, otporan na ogrebotine i prijatan na dodir.

Velcro kaiš modela Mission to the Sun akcentuje sportski karakter kolekcije MoonSwatch, koja je inspirisana originalnim Speedmaster izdanjem

Iako na prvi pogled svi modeli nedvosmisleno asociraju na originalni Omegin časovnik, razlike neminovno postoje. Osim pomenutog materijala, Swatch je ostao dosledan nasleđu, pa je kolekciju oplemenio atraktivnim koloritom poput ružičaste, žute ili tirkiz nijanse koju sve češće u horologiji nazivaju Tifani bojom. Uprkos tome, sve ključne odlike autentičnog Moonwatch dizajna vidljive su i na značajno pristupačnijem MoonSwatch izdanju: prepoznatljivo kućište, poznata tahimetarska skala i karakteristični Speedmaster pomoćni brojčanici. Super LumiNova luminiscentni brojčanici takođe snažno pobuđuju asocijacije na prestižnu kategoriju satova.

VENUS close up lunette
Po mnogima je najzanimljivije izdanje Mission to Venus u kom su spojeni roze i beli tonovi

Ali to nije sve, budući da svaki MoonSwatch slavi sopstvenu misiju, dok su im zajednički inspirativne gravure i logotip “OMEGA X SWATCH” na brojčaniku i krunici. Posvećenost detaljima je bez presedana u kategoriji kojoj pripadaju, pa su tako na poklopcima baterija ilustracije planeta.

EARTH close up dos
Realistična slika planete na poklopcu baterije, snažna veza sa svetom astronomije

Kako bi dodatno naglasile astronomski duh kolekcije, kompanije Swatch i Omega opredelile su se za praktični i izdržljivi Velcro kaiš. Pristupačna prodajna cena bila je imperativ prilikom konstrukcije, pa su se partneri prirodno opredelili za kvarcni mehanizam.

MARS close up cadran
MoonSwatch Mission to Mars posveta je Speedmaster „Alaska Project“ modelu, ali s kućištem u jarkocrvenoj keramici

Zahvaljujući tome, kompanije su nesumnjivo pogodile u centar mete te će MoonSwatch postati veliki hit. U svetu u kojem su privlačni satovi uglavnom nedostupni, MoonSwatch može da pokrene pravu revoluciju… Najteža stvar za većinu obožavalaca biće odabir favorita. Kolekcija koja sadrži jedanaest modela biće dostupna od 26. marta, koji će u zavisnosti od tržišta Evrope biti na raspolaganju po maloprodajnoj ceni od okvirnih 250 evra u odabranim Swatch prodavnicama. Uprkos činjenici da nije u pitanju limitirano izdanje, nema sumnje da će MoonSwatch narednih nedelja biti veoma tražen model i da će na nezvaničnom tržištu imati mnogostruko višu cenu.

OSNOVNE INFORMACIJE
Brend: Omega x Swatch
Model: Bioceramic MoonSwatch
Reference: Mission to the Sun; 
Mission to Mercury; 
Mission to Venus; 
Mission on Earth; 
Mission to the Moon; 
Mission to Mars; 
Mission to Jupiter; 
Mission to Saturn; 
Mission to Uranus; 
Mission to Neptune; 
Mission to Pluto 
Dimenzije: prečnik 42 mm; visina 13.25 mm
Materijal kućišta: biokeramika
Narukvica/kaiš: Velcro
Vodootpornost: 30 metara
Mehanizam: kvarcni
Rezerva snage: -
Cena: 250 evra

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -