24 / 07 / 24
- OGLAS -
NovostiOmega Speedmaster X-33 Marstimer – idemo na Mars!

Omega Speedmaster X-33 Marstimer – idemo na Mars!

- Oglas -

Iako nas do slanja misije s posadom na Crvenu planetu deli niz godina, Omegin novi Speedmaster X-33 Marstimer spreman je i dostupan sada, širom planete Zemlje. Kao savršen dodatak profesionalcima, ljubiteljima svemira i strastvenim kolekcionarima Speedmaster X-33 Marstimer otvara novo poglavlje Omegine istorije. Nastao u saradnji s Evropskom svemirskom agencijom, atraktivni Marstimer isporučuje sve ono što mu ime najavljuje.

Omega Marstimer ambijentalna
Informacije se prikazuju kroz kombinaciju LCD ekrana i tradicionalnih kazaljki, što je savremen i veoma popularan format

Svemir kao inspiracija

Iako potražnja za MoonSwatch modelima još uvek traje nesmanjenim intenzitetom, Omega nastavlja da predstavlja časovnike inspirisane svemirom. Ovom prilikom reč je o zaista ekskluzivnom izdanju koje nije nastalo kao plod saradnje s kompanijom Swatch, već kao rezultat rada s Evropskom svemirskom agencijom.

Omega Marstimer detalj
Marstimer otvara novo poglavlje Speedmaster kolekcije prezentovanjem vremena na Marsu, gde je dan duži 39 minuta

Kao četvrta planeta od Sunca i druga najmanja u Sunčevom sistemu, Mars tradicionalno predstavlja veliku inspiraciju. Ime je dobio po rimskom bogu rata a naziva se i Crvenom planetom zbog crvenkaste površine. Upravo je ta boja inspirisala dizajnere Omege koji su kraj septembra iskoristili za promociju ovog neobičnog modela. To, međutim, ne predstavlja iznenađenje, jer su kao pioniri svemirskog programa inženjeri kompanije Omega potvrdili izvrsnost nezaboravne 1969. godine na površini Meseca.

Omega Marstimer brojcanik
Razvijen za pomoć naučnicima i istraživačima svemira Marstimer nudi niz nesvakidašnjih opcija

U ritmu Crvene planete

Hronograf prečnika 45 mm nastupa u okviru laganog kućišta od grade 2 titanijuma. Modernizovani brojčanik raspolaže nesvakidašnjim prikazom, budući da je crni ciferblat kontrastna pozadina za višestruki analogni i digitalni prikaz. Oko brojčanika je anodizirani aluminijumski bezel u boji crvenog hematita, što asocira na Marsovu prepoznatljivu prašinu.

Omega Marstimer luminacija
Intenzivna luminacija savršeno se uklapa u karakter modela Marstimer

Upečatljiva nijansa je takođe vidljiva na kazaljci sekunde koja prelazi od crnog do crvenog tona na vrhu. Kako bi se obezbedio izuzetan komfor na ruci, visina kućišta Marstimera ograničena je na 14,9 milimetara, a zahvaljujući upotrebi titanijuma, masa mu je svega 112 grama.

Mehanizam 5622, performanse na kvarcni pogon

Snagu novom Marstimeru obezbeđuje Omegin multifunkcionalni kalibar 5622. U pitanju je precizan kvarcni mehanizam koji brzo i efikasno upravlja digitalnim i analognim funkcijama. Povrh svega, Omega samouvereno ističe da je predviđeni životni vek baterije 24 meseca. Po ugledu na automatske mehanizme kvarcni pogon raspolaže složenom konstrukcijom od čak 155 elemenata. Njegove unikatne funkcije podrazumevaju praćenje vremena na Marsu, uzimajući u obzir činjenicu da je dan na Marsu 39 minuta duži nego na Zemlji.

Omega Marstimer Nato kais
Zahvaljujući upotrebi titanijuma masa je zadržana na 112 grama, kao alternativu Omega predlaže NATO kaiš

Na spisku pogodnosti je i inovativni solarni kompas. Takođe, budući vlasnici imaju pristup aplikacijama dostupnim na tradicionalnom Speedmaster Skywalkeru X33 modelu, kao što su MET (proteklo vreme misije), PET (proteklo vreme faze), alarmi i večiti kalendar. Najznačajniju inovaciju Omega ipak naziva skraćenicom MTC. Ona Marstimeru omogućuje prikaz vremena na Zemlji i trenutno vreme i datum na Marsu.

Omega Marstimer poledjina
Tradicionalni motiv kolekcije Speedmaster, Seahorse logotip, dekoriše pozadinu kućišta

Primarna narukvica izrađena je od titanijuma, a kao alternativu Omega nudi crni NATO kaiš. Marstimer ima alat za promenu kaiša i posebnu putnu futrolu od kože. Kako bi naglasio svemirsku simboliku, švajcarski brend je na koži oslikao Hebes Časmu, veliki kanjon vidljiv na površini Marsa.

Omega Marstimer
Omega Speedmaster X-33 Marstimer nastavlja slavnu tradiciju švajcarske kompanije inspirisanu svemirom

Ako vam je Omegin Speedmaster X-33 Marstimer Chronograph privukao pažnju, a verujemo da jeste, pripremite 7.000 evra.

OSNOVNE INFORMACIJE
Brend: Omega
Model: Speedmaster X-33 Marstimer Chronograph
Referenca: 318.90.45.79.01.003
Dimenzije: prečnik 45 mm; visina kućišta 14,9 mm
Materijal kućišta: titanijum
Narukvica/kaiš: titanijum, NATO kaiš
Vodootpornost: 30 m
Mehanizam: Omega kvarcni kalibar 5622
Cena: 7.000 evra

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -