23 / 04 / 24
- OGLAS -
NovostiOmega Olympic 1932 Chrono Chime - put kojim se ređe ide

Omega Olympic 1932 Chrono Chime – put kojim se ređe ide

- Oglas -

Omega je kreirala sat koji je kao stvoren da pokrene emocije. Upečatljivo numerisano izdanje povezuje prvi ručni sat opremljen minute repeater funkcijom, koji je Omega proizvela 1892. godine, s džepnim hronografima koje je švajcarska kompanija koristila na Olimpijskim igrama 1932. u Los Anđelesu. Ovaj nesvakidašnji spoj renomirani brend nudi po astronomskoj ceni od 420.000 švajcarskih franaka. U čemu je tajna modela Olympic 1932 Chrono Chime?

Svet simbolike

Dizajnerski, Olympic 1932 Chrono Chime izgleda kao džepni sat, što delimično i jeste.
Kućište od 18K sedna™ zlata ima grand feu emajlirani brojčanik s 925 srebrnim gijoše unutrašnjim okvirom i podbrojčanicima u Omeginom jedinstvenom uzorku ekskluzivnih akustičnih talasa – vizuelnim prikazom zvuka koji proizvodi zvono sata.
Slično modelu Speedmaster Chrono Chime, koji smo nedavno detaljno predstavili, prečnik iznosi 45 milimetara. Visina je upadljivih 16,93 milimetra, a od lugova do lugova nova Omega meri 59,50 milimetara. Omega Olympic 1932 Chrono Chime je primetno lakša od Speedmastera, ali još uvek pokazuje 186 grama na vagi.

Omega Chrono Chime Olympic brojcanik
Vintidž Ω znak i natpis OMEGA izrađeni su u petit feu crvenom emajlu

Kruna svake kolekcije

Živopisni beli brojčanik ističe plave i crvene kazaljke koje omogućuju besprekorno i intuitivno očitavanje. Pušer zvona na poziciji 5 sati ima šarmantnu poliranu površinu dok taster za deliće sekundi na 11 sati krasi crveni hibridni keramički prsten koji odražava izgled kazaljke namenjene split second funkciji. Arapski brojevi su stilski omaž i predstavljaju posvetu 1932. godini koja u Omeginom nasleđu ima veliki značaj.

Omega Chrono Chime Olympic ambijentalna
Nova Omega se nalazi na pola puta između ručnog i džepnog časovnika

Kulminacija veštine i luksuza

Omega je za nesvakidašnji sat ponosno prijavila 17 patenata, od kojih se čak 13 odnosi na mehanizam. Snagu daje najsloženiji kalibar koji je manufaktura Omega ikada kreirala. U pitanju je Co-Axial Master Chronometer Calibre 1932, nastao u saradnji s brendom Blancpain. Integrisani hronograf i minutni repetitor u jednom mehanizmu sata demonstriraju umešnost izrade. Dvostruki čekići opremljeni umetkom od kaljenog čelika udaraju po gongu od 18K sedna zlata i stvaraju savršen horološki ton.

Chrono Chime Olympic close up poussoir
U nostalgični stil zlatnog kućišta skladno je uklopljena cenjena fukncija, koju prati grafički simbol note

Kalibar takođe kuca na neobičnih 5 Hz za prikaz 1/10 sekunde, poput džepnih hronografa koji su se koristili za merenje vremena na Olimpijskim igrama davne 1932. godine. Nakon manuelnog navijanja Omega navodi katalošku vrednost od 60 časova autonomije. Luksuzni, ručno rađeni kalibar ukrašen je sa 46,44 grama zlata.

Omega Chrono Chime Olympic poledjina
Prestižni kalibar isporučuje rezervu snage od 60 sati. Ipak, u prvom planu su cenjene funkcije i filigranski elementi od zlata

Na zadnjoj strani kućišta prigodno su ugravirane reči Official Timekeeper Olympic Games, Co-Axial Master Chronometer i broj primerka u seriji. Smeđi kožni kaiš s kopčom od 18K sedna™ zlata uključuje Omegin novi patentirani sistem Quick-Change. Posebna prezentacijska kutija sata od orahovine uključuje rezonantnu ploču od smreke za pojačavanje preciznog ritma, tona, harmonije i dužine svakog zvona. Dodatni kožni kaiš i dve kožne uzice omogućuju budućim vlasnicima da Omega Olympic 1932 Chrono Chime koriste kao diskretan džepni sat ili štopericu oko vrata.

Omega mehanizam 1932
Integrisani hronograf i minut repeater nadgleda mehanički „mozak“ koji besprekorno spaja pomenute funkcije

Izuzetak ili novo pravilo?

Nije tajna da se Omega decenijama fokusira na prvoklasne mehaničke satove koje možete nositi svakog dana i u svim prilikama. Olympic 1932 Chrono Chime sada predstavlja drugačiji kurs. Novitet nije za svakoga, niti može da udovolji svima, on pokazuje ono što Omega može da ponudi u smislu časovničarske veštine.
Omega Olympic 1932 Chrono Chime reference 522.53.45.52.04.001 krasiće kolekcije najimućnijih ljubitelja časovničarstva, budući da je cena 420.000 švajcarskih franaka, bez poreza.

OSNOVNE INFORMACIJE
Brend: Omega
Model: Olympic 1932 Chrono Chime
Referenca: 522.53.45.52.04.001
Dimenzije: prečnik 45 mm, visina kućišta 16,9 mm
Materijal kućišta: zlato
Narukvica/kaiš: zlato
Masa: 186 grama
Vodootpornost: 30 m
Mehanizam: Co-Axial Master Chronometer Calibre 1932
Rezerva snage: 60 časova
Cena: 420.000 CHF

 

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -