23 / 04 / 24
- OGLAS -
NovostiMido Ocean Star 200C Blue – ime govori sve

Mido Ocean Star 200C Blue – ime govori sve

- Oglas -

Uprkos činjenici da Mido nije zvanično prisutan u Srbiji, ova švajcarska kompanija svakom novom premijerom dobija veliki broj pratilaca. Na toj misiji veliku ulogu imaće i model Ocean Star 200 C Blue, koji sve karakteristike navodi direktno, već u nazivu…

Kraj maja po tradiciji je u znaku ubrzanih priprema za leto. Potragu za pristupačnijim letnjim aranžmanima po pravilu jedino ugrožava traganje za idealnim letnjim satom.
Novitet kuće Mido nastupa u verovatno najzahtevnijoj klasi. Rekreativni ronilački modeli od čelika, dostupni za 1.000 evra, sasvim sigurno su najčešća pretraga pred sezonu letnjih odmora. Ako se opredelite da guglate Swiss Made verzije, u samom vrhu sigurno će biti i Ocean Star 200C Blue. Potpisujemo. Upravo smo zbog toga želeli da proverimo šta nudi nova verzija koja izaziva čak i pojedine Prospex modele brenda Seiko. Ovom prilikom u pitanju je model koji nije ograničen u proizvodnji, za razliku od Ocean Star verzije Inspired by Architecture 20th Anniversary LE koju smo nedavno upoznali.

Mido Ocean Star 200c prednji kadar
Brojčanik je zaštićen safirnim staklom s AR premazom. Tekstura talasa naglašava svet simbolike koji Ocean Star definitivno ne krije…

Ocean Star 200C Blue – diskretan adut Swatch grupacije

Iako marketinški nema podršku poput pojedinih modela kolekcije Tissot Seastar, novi Mido nije bez svojih aduta. Dostupan po ceni od 1.060 evra, on igra na proverenu kartu. Pre svega boja je jasan omaž nijansi mora i uz crnu predstavlja najkonstantniji izbor muškaraca. Gumeni kaiš estetski savršeno pristaje uz svetloplavi brojčanik i keramički prsten na rotirajućem bezelu, a po karakteristikama materijala idealan je za plivanje i vikend zarone. U najkraćem, Mido je kreirao sat za leto, kojem je teško pronaći značajniji nedostatak. Jedan od njih bi, ipak, potencijalno mogao da bude vezan za dimenzije…

Mido Ocean Star 200c ambijentalna
Novost predstavlja keramički umetak u plavoj boji, postavljen unutar jednosmernog rotirajućeg bezela

Naime, kućište od nerđajućeg čelika s poliranim i brušenim površinama u prečniku ima 42,5 milimetra. Ta veličina neće svima biti po volji, pogotovo ako se u obzir uzme činjenica da sve veći broj manufaktura smanjuje prečnik na ispod 40 milimetara. Ipak, to je stvar ličnog izbora i veličine zgloba. Krunica je zaštićena tankim štitnicima, a po pitanju poleđine Mido, srećom, nije popustio pod naletom trenda. Naime, poleđina nije prozirna već je tu klasičan poklopac od čelika ukrašen simbolom morske zvezde.

Mido Ocean Star 200c na ruci
Prečnik od 42.5 odoleva aktuelnim trendovima smanjenja kućišta. Da li je to pragmatičan potez, pokazaće najstrože sudije – tržište i vreme

Mido je stvorio sat za urbane mornare

Novi mat plavi brojčanik ističe se modernizovanim reljefnim uzorkom talasa. To rešenje je u nešto drugačijem stilu proslavila Omega Seamaster, ali čak ni to nećemo upisati u nedostatke novog Ocean Stara. Grafički, novi Mido nudi veoma informativan ali intuitivno organizovan ciferblat. Prezentuje dan i datum, ima aplicirane markere i kazaljke ispunjene svetlećim materijalom. Plava boja se nastavlja na pomenutom gumenom kaišu koji se zatvara preklopnom kopčom s produžetkom za ronjenje. Praktično, zar ne?

Mido Ocean Star 200c profil
Gumeni kaiš se bojom i karakteristikama materijala savršeno uklapa u morsku priču Ocean Stara. Krunica je potpisana

U kućištu je, prema očekivanjima, poznati Powermatic mehanizam Swatch grupe koji u režiji ovog švajcarskog brenda nosi naziv Mido Calibre 80. To je način da se troškovi racionalizuju i mi u tome ne vidimo ništa loše. Ova evolucija sveprisutnog kalibra 2824 ima antimagnetsku Nivachron oprugu i ritam rada od 3 Hz. Ta sporija frekvencija omogućuje veoma dobru rezervu snage od 80 sati, koja ponosno stoji i u imenu.

Mido Ocean Star 200c pozadina
Mido kao član Swatch grupacije koristi Powermatic mehanizam, koji raspolaže rezervom snage od 80 sati

Kao što smo naveli, novi Mido košta 1.060 evra, i paradoksalno,glavnog rivala imaće u sopstvenom dvorištu, u pomenutom Tissotovom Seastaru.

OSNOVNE INFORMACIJE
Brend: Mido
Model: Ocean Star 200C Blue
Referenca: M042.430.17.041.00
Dimenzije: prečnik 42,5 mm
Materijal kućišta: čelik
Narukvica/kaiš: guma 
Vodootpornost: 200 m
Mehanizam: Caliber 80 automatski
Frekvencija rada: 21.600 vps
Rezerva snage: 80 časova
Cena: 1.060 evra

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -