24 / 07 / 24
- OGLAS -
NovostiMido Ocean Star Inspired by Architecture 20th Anniversary – zvezda je rođena

Mido Ocean Star Inspired by Architecture 20th Anniversary – zvezda je rođena

- Oglas -

Švajcarska kompanija Mido ove sezone obeležava 20 godina otkako joj  velelepni svetski spomenici služe kao inspiracija. Ovom prilikom to je svetionik Europa Point, pa je novitet linije Ocean Star časovnik koji bojama i simbolima jasno asocira na leto. Iako je u pitanju limitirano izdanje, primamljiva cena učiniće da nova „zvezda okeana“ postane veoma tražena među časovnicima za uživanje na talasima.

Ime je znak

Osnovana 1918, kompanija Mido ima dugu tradicije. Pomalo neobično, njeno ime potiče  od španskog izraza „yo mido“ koji označava merenje. Tako je od samih početaka rad inženjera i dizajnera kompanije Mido fokusiran na preciznost. Danas ova kompanija ima sedište u gradu Le Lokl u srcu švajcarskih Jura planina, odakle ka svim meridijanima kreću časovnici odmerene cene i visokog nivoa izrade.

Mido Ocean Star M0264301704101 IBA OceanStarEuropaPoint PR7
Visina kućišta od 11,6 milimetara doprinosi ugodnijem osećaju na zglobu

Najnoviji u nizu, Ocean Star odražava poznate vrednosti kompanije čije je prisustvo na tržištu iz godine u godinu sve veće. Inspirisan svetionikom na Gibraltaru, novi Mido biće izrađen u 1.841 primerku, čime je istaknuta  godina izgradnje čuvenog Europa Point svetionika.

Mido Ocean Star brojcanik
Plavi brojčanik osim datuma ističe i prikaz dana, što je dodatna pogodnost

U tonovima okeana

Kao referenca ronilačkog porekla kolekcije Ocean Star, jednosmerni rotirajući bezel s aluminijumskim prstenom oplemenjen je plavom bojom koja stvara savršenu simbiozu s brojčanikom. Oblik indeksa na 12 sati, ukrašen crvenom linijom, siluetom podseća na svetionik, simbol pomorstva i slobode. Simbolično, tačka ispunjena Super-LumiNova® tretmanom podseća na svetlo koje neustrašive avanturiste vekovima sigurno vodi kroz nemirne talase. U skladu s imenom i osnovnom namenom, Mido Ocean Star reference M026.430.17.041.01 vodootporan je do 200 metara.

Mido Ocean Star polozen sat
Kaiš od plave tkanine s crvenim detaljima savršeno se uklapa u stil i kolorit brojčanika

Za savremene moreplovce

Pogodnost u svakodnevnom životu kompletira prikaz dana i datuma postavljen na poziciji tri časa. Kako bi se osigurala besprekorna vidljivost pod vodom ili u noćnim uslovima, okvir, indeksi i kazaljke ukrašeni su intenzivnim Super-LumiNova® sjajem. Kao dodatak, tu je lakirani crveni vrh kazaljke za sekunde što korisniku omogućuje izuzetnu vidljivosti. Identična nijansa crvene odabrana je za šavove koji krase plavi kaiš od tkanine.

Mido Ocean Star poledjina kucista
Poleđina kućišta je dekorisana ilustracijom svetionika

Poleđina čeličnog kućišta prečnika 42,50 milimetara ukrašena je detaljnom ilustracijom čuvenog svetionika. Novitet kuće Mido opremljen je automatskim mehanizmom koji, prema fabričkim specifikacijama, isporučuje rezervu snage od 80 sati. U pitanju je mehanizam baziran na proverenoj ETA arhitekturi s 25 rubina.

Mido Ocean Star profil
Mido Ocean Star reference M026.430.17.041.01 dostupan je u seriji od 1.841 primerka

Uprkos limitiranom karakteru, Mido Ocean Star reference M026.430.17.041.01 zadržao je cenu na veoma prihvatljivom nivou od 1.060 evra. To će, nesumnjivo, doprineti da Ocean Star postane veoma ozbiljan rival etabliranim modelima.

OSNOVNE INFORMACIJE
Brend: Mido
Model: Ocean Star Inspired by Architecture 20th Anniversary Limited Edition
Referenca: M026.430.17.041.01
Dimenzije: prečnik 42,5 mm, visina kućišta 11,6 mm
Materijal kućišta: čelik
Narukvica/kaiš: tkanina
Vodootpornost: 200 m
Mehanizam: Caliber 80 automatski
Frekvencija rada: 21.600 vps
Rezerva snage: 80 časova
Ograničeno izdanje: 1.841 primerak
Cena: 1.060 evra

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -