21 / 05 / 24
- OGLAS -
NovostiDžojs Didonato dobitnica Glashütteove nagrade za postignuća u muzici

Džojs Didonato dobitnica Glashütteove nagrade za postignuća u muzici

- Oglas -

U sklopu 41. muzičkog festivala u Drezdenu, koji se održava od 10. maja do 10. juna 2018, Glashütte Original Music Festival Award, nagradu nemačkog časovničarskog brenda Glashütte za postignuća u muzici, koja se dodeljuje petnaesti put, osvojila je cenjena američka operska pevačica Džojs Didonato.

Didonato je nagradu preuzela nakon svog koncerta „U ratu i miru – Harmonija kroz muziku“, održanog 28. maja u koncertnoj dvorani Dresden Kulturpalast. „Umetnost menja živote, to je stvarno tako jednostavno“, izjavila je Didonato nakon što je primila nagradu.

Džojs Didonato je operska pevačica svetske slave koja je tokom karijere otelovila sjajne uloge u operama, kao što su Norma, Figarova ženidba i Arijadna na Naksosu. Osvojila je brojne nagrade, uključujući prestižni Grammy® za najboljeg klasičnog vokalnog solistu 2016. godine. Osim muzikom, Didonato se bavi i humanitarnim radom pa tako nastupa pred zatvorenicima američkog zatvora Sing Sing.

Uz novčanu nagradu u iznosu od 25.000 eura, DiDonato je primila prigodnu statuu, koju su izradila dva učenika Škole urarstva Alfred Helwig. 

Prijašnjih godina Glashütteovu glazbenu nagradu osvajali su umjetnici poput Sir Simona Rattlea, Berlinske filharmonije, Hélene Grimaud, Hilary Hahn, Marize, Andrisa Nelsonsa i Stevena Isserlisa. 

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -