05 / 12 / 23
- OGLAS -
NovostiClaretova Marguerite

Claretova Marguerite

- Oglas -

Marguerite, novi „zaljubljeni“ model Christophe Clareta, sveži je dodatak ženskoj kolekciji satova Margot. Romantični brojčanik prikazuje igru dva leptira oko bele rade, pri čemu tamniji leptir, koji stoji na latici i rotira se svakih sat vremena, simboliše ženu, a svetliji leptir, koji kruži oko latica, simboliše muškarca i označava minute. Brojčanik je izrađen od sedefa, a tučak cveta je rubin ili plavi safir. Leptiri su plavi, narandžasti ili crveni, zavisno od modela.

Poseban detalj sata je natpis „Il m’aime passionnément“ (On me strasno voli) koji, pritiskom dugmića na 2 časa, zamenjuje prsten s arapskim oznakama. Sistem funkcioniše po principu dva diska od kojih se gornji (metalizirani safirni s mozaikom providnih kvadratića) rotira iznad donjeg (fiksiranog sedefnog), na kome su zapisani i brojevi i reči koje gornji disk svojim pomeranjem zamenjuje.

Kućište prečnika 42,5 mm ima verzije od belog i ružičastog zlata i ukrašeno je sa sto dijamanata različitih veličina, koji su postavljeni na dva načina, tzv. flake i champagne.

Pokreće ga kućni automatski mehanizam s dva kućišta opruga, 36 rubina, 72-časovnom rezervom snage i funkcijama sati, minuta i promenljivog brojčanika. Kroz safirno staklo na pozadini kućišta može se videti posebno dizajnirana njihalica, oblikovana poput bele rade i ukrašena sa 8 rubina, koja se pokretima zarotira i, zavisno od toga koji rubin dođe najbliže lakiranom srcu na kućištu sata, daje odgovor na pitanje „voli me, ne voli me“ u stilu poznate dečje igre.

Sat ima četiri verzije i svaka je izrađena u ograničenoj seriji od 30 primeraka.

 

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -