24 / 07 / 24
- OGLAS -
Velike pričeTema nedeljeZvezde aukcije: Christie's predstavlja satove Mihaela Šumahera!

Zvezde aukcije: Christie’s predstavlja satove Mihaela Šumahera!

- Oglas -

Obeležavajući 30. godišnjicu prve pobede Mihaela Šumahera (Michael Schumacher), jednog od najuspešnijih vozača u istoriji Formule 1, renomirana aukcijska kuća Christie’s predstavlja satove iz njegove privatne kolekcije.

Početak proleća obeležila je informacija da čuveni Christie’s s ponosom predstavlja legendarne i jedinstvene sportske satove koji su pripadali po mnogima najslavnijem vozaču Formule 1 – Mihaelu Šumaheru. To je veoma redak trenutak, pogotovo za ljubitelje satova i F1. Ujedno, to je jedinstvena prilika za imućne kolekcionare koji će moći da se nadmeću za raritetne modele koji su bili u vlasništvu sedmostrukog šampiona.

Audemars Piguet scaled
AP referentnog broja 25960BC od belog zlata krasi niz detalja koji bude asocijaciju na karijeru Mihaela Šumahera

Audemars Piguet, zvezda aukcije

U prvom planu će nesumnjivo biti Audemars Piguet Royal Oak Chronograph. Reč je o veoma vrednom modelu koji je nemačkom vozaču poklonio Žan Tod (Jean Todt), njegov mentor u ekipi Ferrari i nezaboravni operativac „najbržeg cirkusa“.

Elegantni AP je izrađen od belog zlata koje prati odgovarajuća narukvica, uz nekoliko značajnih modifikacija. Prva je rezervisana za Ferrari – logotip propinjućeg konja pojavljuje se na pomoćnom podbrojčaniku, dok je broj 1 u 30-minutnom registru okružen sa šest zvezdica koje predstavljaju tadašnji broj titula. Kao poseban detalj izdvaja se autentična crvena trkačka kaciga, prikazana na 12-satnom registru. Osim toga, na zadnjoj strani kućišta ove impresivne reference ugravirano je ima slavnog vozača, što će uz magnetizam AP brenda i konstrukciju od zlata neminovno uticati na formiranje cene.

Audemars Piguet prednji kadar
Sva tri podbrojčanika dekorisana su u stilu brenda Ferrari i uspeha Mihaela Šumahera na F1 stazi. Detalji su naravno crveni

Ovaj ekskluzivni Royal Oak hronograf od belog zlata je bez ikakve dileme ultimativni trofej za kolekcionare AP-a i obožavatelje Formule 1. To je prilika koja se pruža jednom u životu…

F.P. Journe Journe Vagabondage 1

Ništa manje nije atraktivan ni jedinstveni F.P. Journe Vagabondage 1 iz 2004. godine, s posebno izrađenim brojčanikom i ugraviranom posvetom na mehanizmu od 18k zlata. Zadivljujući Ferrari Red brojčanik zadužen je za privlačenje pažnje, a po njegovom rubu predstavljeni su simboli koji referišu na osvojene F1 šampionate. Simbolika impresivne trkačke karijere ilustrovana je i prikazom sigurnosne kacige i nezaobilaznim amblemom italijanske kompanije. Sat egzotične high-end kompanije F.P. Journe predstavljen je na klasičnom kožnom kaišu crne boje. Iako su prognoze nezahvalne, očekuje se da će oba modela dostići astronomske cene…

F.P. Journe scaled
Prestižni F.P. Journe je u elegantnu siluetu vešto uklopio niz F1 elemenata. Crvena boja je nezaobilazna

U ime renomirane aukcijske kuće pred majsku aukciju izjavu je dao Remi Gijmen (Rémi Guillemin), koji je istakao da Christie’s izražava iskrenu zahvalnost porodici Šumaher na poverenju i želji da podele remek-dela časovničarstva s drugim strastvenim kolekcionarima..

Aukcija ovih veoma retkih i izuzetno vrednih satova biće održana 13. maja 2024. u Four Seasons Hotel des Bergues u Ženevi.

Ferrari aukcija ambijentalna
Tokom karijere duge tri decenije Šumaher je u istoriju ušao kao jedan od najuspešnijih vozača Formule 1

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -