02 / 12 / 23
- OGLAS -
Velike pričeTema nedeljeVacheron Constantin Harmony kolekcija

Vacheron Constantin Harmony kolekcija

- Oglas -

Povodom proslave 260 godina od osnivanja, manufaktura Vacheron Constantin je predstavila sedam modela u okviru potpuno nove kolekcije, nazvane Harmony.  Ovi modeli su proizvedeni u ograničenim serijama i imaju jastučast oblik kućišta, karakterističan za prvi Vacheron Constantinov ručni hronograf iz 1928. godine.

Perjanicu kolekcije predstavlja Harmony Ultra-Thin Grande Complication Chronograph koji će biti proizveden u samo 10 primeraka. Njime je ujedno postavljen novi rekord za visinu automatskog hronografskog mehanizma – samo 5,2 mm i visine kućišta 8,4 mm. Kalibar 3500 se sastoji od 459 komponenti. Ima rezervu snage od 51 čas i odlikuje ga „split-second“ funkcija. Na njegovom razvoju se  radilo od 2008. godine. Kućište hronografa Ultra-Thin Grande Complication izrađeno je od platine 950. Upravljanje hronografom vrši se pomoću jednog dugmeta.

Harmony Tourbillon Chronograph kombinuje eleganciju hronografskog sata s jednim dugmetom i tourbillon komplikacijom. Pokreće ga ručno navijani kalibar 3200. Kučište je kao i kod prethodnog modela izrađeno od platine. Harmony Tourbillon Chronograph biće napravljen u 26 primeraka.

Još jedan hronografski model iz kolekciji je klasični Harmony Chronograph, koji predstavlja najverniju reinterpretaciju modela iz 1928, pa će biti proizeden u 260 primeraka. U kućištu od ružičastog zlata nalazi se ručno navijani kalibar 3300. Ovaj mehanizam ima rezervu snage od 65 časova.

Harmony Chronograph Small Model karakteriše prečnik od 37 mm, pa je jasno da je namenjen ženama. Izrađen od ružičastog zlata, biće proizveden u 260 primeraka. Prsten kućišta je ukrašen dijamantima od ukupno 1,20 karata. Sat pokreće automatski kalibar 1142, a za razliku od prethodnih modela, hronografskom funkcijom se upravlja pomoću dva dugmeta.

Preostala tri modela imaju prikaz druge vremenske zone. Satove Harmony Dual Time pokreće mehanizam 2460DT. Dva muška modela izrađivaće se od 18-karatnog belog ili ružičastog zlata. Ženski model je od belog zlata i ukrašen sa 88 dijamanata.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -