22 / 07 / 24
- OGLAS -
Velike pričeTema nedeljeTradicija, elegancija i sofisticiranost

Tradicija, elegancija i sofisticiranost

- Oglas -

Zlatarna, poznati slovenački proizvođač nakita, svoju više od 170 godina dugu tradiciju može da pripiše gradu u kome je osnovana, Celju, gde se zlatarstvo razvija još od 1446. i koji je zbog svog geografskog položaja vekovima bio pod uticajem različitih evropskih zlatarskih stilova.

Zvanično osnovana 1844, za vreme Austrougarske, Zlatarna Celje je postala najveća kompanija specijalizovana za proizvodnju nakita u monarhiji . Zlatarna Celje je zabeležila velike uspehe sredinom dvadesetog veka, kada je zahvaljujući dobrom poslovanju postala jedan od najuticajnijih brendova nakita u bivšoj Jugoslaviji i centralnoj i jugoistočnoj Evropi. U isto vreme je počela da svoje proizvode izvozi u zemlje Azije, Severne Amerike i u Australiju. Posle raspada Jugoslavije, Zlatarna Celje je morala da se prilagodi novim tržišnim uslovima i tehnologijama, što je učinjeno novim investicijama i poslovnim potezima.

U 21. veku  Zlatarna Celje je novi niz uspeha, poput kupovine 2003. austrijskog brenda nakita Lencia, krunisala titulom verodostojnog partnera u trgovini zlatom, koju joj je 2011. dodelio Svetski savet za zlato.

Više u časopisu Satovi i nakit broj 22, zima 2017.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -