05 / 12 / 23
- OGLAS -
Velike pričeTema nedeljeTop pet pravougaonih satova

Top pet pravougaonih satova

- Oglas -

Prenosimo WatchTimeov izbor top pet pravougaonih satova.

Jaeger-LeCoultre Grande Reverso Ultra-Thin Tribute to 1931

Reverso je savršenih dimenzija i ima dobru tradiciju, prava je ikona visokog časovničarstva. Prvi primerak sata, koji se može preokrenuti, osmišljen je tridesetih godina za igrače pola koji su hteli da zaštite kristalna stakla satova od udaraca. Geometrijska struktura sata inspirisana je Art Decoom.

Cartier Tank Louis Cartier XL

Kao i Reverso, Cartierov Tank LC XL ima prepoznatljiv tradicionalan dizajn. Jedan je od najklasičnijih satova ovog tipa i dostupan je samo u ružičastom i belom zlatu. Cartier je koristio izuzetno tanki Piageteov mehanizam za ovaj isto tako izuzetno tanki sat, debljine svega 2,1 mm.

Patek Philippe Gondolo 5200G-001

Gondolo je vrhunski pravougaoni sat, zanimljivim ga čine upravo zaobljene stranice, zbog kojih izgleda modernije, manje retro. Indikator dana i sata na 6 časova, i indikator rezerve snage od osam dana, na 12 sati, daju dinamiku sveukupnom utisku.

Richard Mille RM17 Extra Flat Tourbillon

Većina RM-ovih satova je pomalo prenaglašena, dok je ovaj RM 17 Extra Flat Tourbillon, izgleda, najjednostavniji sat u brendovoj kolekciji. Dostupan je u belom i ružičastom zlatu i u titanijumu. Tourbilonski mehanizam ima i funkciju indikatora koji pokazuje tri moguća moda sata, za navijanje, neutralan ili za nameštanje.

Oris Rectangular Complication

Oris Rectangular Complication, uprkos aligatorskom kaišu, srebrnom brojčaniku i rimskim brojevima, a zahvaljujući komplikacijama na brojčaniku, ne izgleda previše starinski. Na devet sati nalazi se brojač datuma, na šest časova druga vremenska zona i na tri sata brojač dana.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -