29 / 09 / 23
- OGLAS -
Velike pričeTema nedeljeTAG Heuer Carrera Chronograph – povratak legendarne pande

TAG Heuer Carrera Chronograph – povratak legendarne pande

- Oglas -

Šest decenija svog legendarnog hronografa TAG Heuer obeležava onako kako kultnom satu jedino i priliči. Ograničeno izdanje savremenog Carrera hronografa odaje počast jednom od najpopularnijih časovnika iz prošlosti, danas kolekcionarskom gralu – Heuer Carreri 2447SN. Čekanje se isplatilo, Carrera s panda brojčanikom konačno je dostupna i u čeličnom odelu.

Predstavljen pre šest decenija, Heuer Carrera Chronograph zamišljen je kao sat za vozače trkačkih automobila. Razvijen da bude robustan, pouzdan i ima savršenu čitljivost, karakteristiku kojom je Džek Hojer bio gotovo opsednut, odmah je postao hit i izgradio je kultni, kolekcionarski status. Nakon zlatne Carrere (nedavno ste imali priliku da pročitate detaljnu recenziju o njoj) na red je došao model od nerđajućeg čelika s tri klasična podbrojčanika, pa će referencu CBK221H.FC8317 pratiti i pristupačnija cena.

Tag Heuer Carrera prednji kadar
Istorijski veoma značajan model konačno je dostupan u čeličnom reizdanju

Prilagođavanje novom dobu

S dizajnerske tačke, TAG Heuer Carrera Chronograph 60th Anniversary Edition povratak je u šezdesete godine prošlog veka i dane kada je simpatije publike osvojila referenca 2447SN. Tada je ovaj časovničarski klasik imao srebrni ciferblat i crne podbrojčanike što je unapredilo očitavanje. Nije izostao ni čuveni nadimak panda koji prati sve modele s kontrastnim podbrojčanicima. Podsetimo se, prvi Carrera hronografi imali su samo jednobojne, srebrne ili crne brojčanike.

Tag Heuer Carrera automobil
Za razliku od kompaktnog originala, novitet je u kućištu prečnika 39 milimetara

Estetski, novi TAG Heuer ima prečnik od 39 mm, oko tri milimetra veći nego njegov vintidž prethodnik. Subjektivno, u pitanju je vrhunska odluka budući da je Carrera zadržala nostalgične proporcije ali se približila navikama savremene generacije. Visina kućišta od 14,55 milimetara posledica je odabranog mehanizma, ali o tome ćemo nešto kasnije.

Tag Heuer ambijentalna
Nova Carrera je savršeni partner sportskih automobila i brzine

Panda brojčanik, original falsifikata

Pomenuti ciferblat je organizovan jednostavno i intuitivno. Sofisticirani srebrni brojčanik ima završnu obradu sunčevih zraka koja čini skladnu celinu s koncentričnom azure teksturom crnih podbrojčanika. Središnja kazaljka hronografa izrađena je od crnog laka. U nostalgičnom maniru oznaka TAG je uklonjena kako bi stvari ostale verne izvornom modelu. Stari natpis Swiss, umesto modernog Swiss Made, postavljen je na podbrojčanik na šest časova.

Tag Heuer Carrera brojcanik
Monohromatski panda ciferblat raspolaže impresivnom čitljivošću, što je najveće nasleđe Džeka Hojera

Ipak, u pitanju nije savršen klon. Osim većim dimenzijama, odstupanje od originala vidljivo je i na zadnjoj strani časovnika koja sada prikazuje automatski mehanizam. Zadnja strana kućišta takođe sadrži gravuru koja označava pojedinačni broj sata u seriji od 600 primeraka, što će podići kolekcionarski status na viši nivo.

Tag Heuer Carrera profil
Klasičan raspored komandi omogućava proverenu ergonomiju. Krunica je dekorisana nostalgičnim Heuer imenom

Za preciznost je zadužen Calibre Heuer 02

Automatski mehanizam Heuer 02 dete je manufakture TAG Heuer. U pogledu performansi, on raspolaže rezervom snage od 80 sati. U pitanju je kalibar koji radi na frekvenciji od standardnih 28.800 vibracija po satu i ima 33 rubina u sklopu konstrukcije. U trkačkom maniru TAG Heuer Carrera Chronograph 60th Anniversary Edition povezan je na perforirani kaiš od crne teleće kože s kopčom.

Tag Heuer poledjina
Nova Carrera se isporučuje na kožnom kaišu u racing maniru

Nova Carrera reference CBK221H.FC8317 dostupna je od januara, po ceni od 6.600 evra. Ako se u obzir uzme činjenica da je TAG Heuer tržištu namenio svega 600 primeraka, nema sumnje da će nakon borbe za svaki primerak cena na sekundarnom tržištu progresivno rasti.

Za više informacija o aktuelnoj ponudi, dostupnosti i cenama TAG Heuer satova posetite Maestro Jewelers, zvaničnog partnera ovog brenda u Srbiji.

OSNOVNE INFORMACIJE
Brend: TAG Heuer
Model: Carrera Chronograph
Referenca: CBK221H.FC8317
Dimenzije: prečnik 39 mm, visina kućišta 14.55 mm
Materijal kućišta: nerđajući čelik
Narukvica/kaiš: koža
Vodootpornost: 100 metara
Mehanizam: Heuer 02 automatski
Rezerva snage: 80 časova
Ograničeno izdanje: 600 primeraka
Cena: 6.600 evra

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -