19 / 06 / 24
- OGLAS -
Velike pričeTema nedeljeSrce od silicijuma

Srce od silicijuma

- Oglas -

Posle uspeha prve verzije kalibra Heart Beat Manufacture iz 2004, Frédérique Constant je svake godine predstavljao po još jednu verziju ovog kalibra. Neke karakteristike su ostale identične, kao što je centralni otvor na 6 časova, ali svake godine je poboljšavan dizajn kalibra, njegove performanse i tehničke mogućnosti. U poslednje dve godine razvojni sektor Frédérique Constanta je projektovao, razvijao i poboljšavao 126 komponenti koje su deo novog kalibra Heart Beat, da bi ove godine predstavili kalibar napravljen od najnovijih, tehnološki vrhunskih materijala.

Patentiran most

Kalibar Heart Beat Manufacture s novim silicijumskim zapornim sklopom ima i prepoznatljiv, i popularan, isto tako patentiran most kola nemirnice na prednjoj strani kalibra. Tako je moguće kroz otvor na brojčaniku jasno videti zaporni točkić kako neumorno radi i zabavlja posmatrača. Silicijumski kalibar Heart Beat Manufacture smešten je u kućište od nerđajućeg čelika, prečnika 42 mm, sa safirnim staklom na pozadini kako bi mogao da se vidi mehanizam. Tačnost bilo kog mehaničkog sata je potpuno zavisna od tačnosti stvarnog uređaja za merenje, kola nemirnice, spirale nemirnice i zapornog sklopa. Posao kola nemirnice je da se kreće napred i nazad na frekvenciji od 4Hz. Frekvencija zamaha kola nemirnice je ono što određuje tačnost sata.

Više u časopisu Satovi i nakit broj 15

Časopis Satovi i nakit br.15 možete da poručite OVDE

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -