02 / 12 / 23
- OGLAS -
Velike pričeTema nedeljeSkagen - najbolje iz Danske

Skagen – najbolje iz Danske

- Oglas -

piše: Nataša Jonjić

Iz najsevernijeg dela Danske, sela Skagen, u svet satova stigao je 1989. istoimeni brend koji su osnovali bračni par, dizajneri Šarlota i Henrik Jorst. Jorstovi su odlučili da svoj brend nazovu po ovom ribarskom selu, budući da je među dobrim poznavaocima severne Evrope upravo ono poznato po jedinstvenom šarmu i savršenom spoju romantične prirode i istog takvog načina života.

Japanski mehanizam
Svakom ko se odluči da poseti Skagen biće odmah jasno odakle dolazi svetski poznati danski dizajn, iz čega tamošnji dizajneri crpe svoje jedinstvene kvalitete, pa i to zbog čega je međunarodna firma Skagen Designs odlučila da uzme baš to ime. Svi koji odluče da postanu kolekcionari ovih satova moraju znati da za uloženi novac ne dobijaju samo svetski poznati danski dizajn, već i izuzetno kvalitetne časovnike Ovo selo na obali mora i dalje je inspiracija za sve proizvode Skagen Denmarka, pa tako i satova ovog brenda. Ipak, svi koji odluče da postanu kolekcionari ovih satova moraju znati da za uloženi novac ne dobijaju samo jedinstveni danski dizajn, već i izuzetno kvalitetne časovnike. Satove Skagen pokreću precizni japanski mehanizmi, a tu je i ionska pozlata koja je podvrgnuta testu od čak 5000 časova nošenja. Kućišta su napravljena od kvalitetnog hirurškog čelika ili titanijuma a sigurnosna šnala od nikla, koji ne izaziva alergije, dok su kaiševi od prave kože.  

Nagrade za dizajn
Tu su i kristali koje potpisuje Swarovski te superotporno mineralno staklo. Kada se zna odakle dolaze i iz čega se crpe inspiracija za njih, nije nimalo čudno što su ovi satovi dobitnici brojnih nagrada za dizajn, pa tako i prestižnog Red Dota, koji su osvojili za 2010, 2011. i 2012. godinu.

Čelična kolekcija
Skagen Stainless Steel Collection napravljena je, kako joj i ime kaže, od nerđajućeg čelika i ističe se istinskom elegancijom. Tome posebno doprinose narukvice od čelične mreže, te kućišta od nerđajućeg čelika u srebrnoj, crnoj, sivoj, zlatnoj i smeđoj boji. Svi satovi iz ove kolekcije vodootporni su do pedeset metara.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -