18 / 06 / 24
- OGLAS -
Velike pričeTema nedeljeSeiko 5 Sports GMT – kada snovi postanu stvarnost

Seiko 5 Sports GMT – kada snovi postanu stvarnost

- Oglas -

Novi Seiko 5 Sports proširuje horizonte GMT serijom koja će popularnu funkciju učiniti dostupnijom nego ikada. Osim atraktivne funkcije i prepoznatljivog dizajna na masovnost će nesumnjivo uticati i iznenađujuće pristupačna cena od 470 evra!

Od promocije 1968. godine kolekcija mehaničkih satova Seiko 5 Sports postala je sinonim izdržljivosti i pouzdanosti. U sezoni 2019. kolekcija je u velikom stilu vraćena na horološku scenu, pa se “petica” ponovo profilisala kao najzanimljiviji izbor u kategoriji uloženo/dobijeno. Budimo iskreni, pristupačna cena, automatski mehanizam i višedecenijska tradicija argumenti su kojima je teško pronaći slabu tačku.

seiko SSK005 b RGB
Seiko 5 Sports porodica dobila je veliko pojačanje u vidu GMT izdanja

Opremljen za putovanja

U najnovijem izdanju kolekcija čini korak napred premijernim uvođenjem GMT kalibra. Utemeljena na proverenoj i pouzdanoj platformi Calibre 4R mehanizma, nova serija nudi tri izdanja i praktičnu GMT funkciju u kućištu koje je svega 0,1 mm deblje od prethodne “petice”.

seiko SSK001 a RGB
GMT kazaljke i bezeli različitih boja unapređuju čitljivost i funkcionalnost upotrebe

GMT u ekonomskoj klasi

Dizajn kućišta i brojčanika inspirisan je jednim od najomiljenijih sportskih satova japanske kompanije, poznatom SKX serijom. Sve verzije nude brojčanik u crnoj, plavoj i narandžastoj boji. Kako bi postigao najviši stepen vidljivosti, japanski brend je GMT kazaljke predstavio u jarkocrvenoj boji na crnim i plavim verzijama, a u crnoj na modelu narandžastog ciferblata. Četvrta kazaljka označava drugu vremensku zonu, što ovaj sat čini prvim GMT modelom u Seiko 5 Sports liniji. Ništa nije prepušteno slučaju – kako bi očitavanje bilo na visini, Seiko koristi proverenu Lumibrite tehnologiju.

seiko SSK003 b RGB
Fleksibilna i veoma udobna čelična narukvica u Jubilee stilu osnovna je opcija svih izdanja

Vrhunska svestranost, suvereni komfor

seiko SSK003 a RGB
Verzija SSK003 ističe se plavim brojčanikom koji ponosno ističe oznake Automatic i GMT

Osim pogodnosti koju isporučuje GMT funkcija, triling kuće Seiko takođe računa na rotirajući okvir u dve boje, kako bi se već na prvi pogled odvojili noćni i dnevni sati. Prsten indikatora bezela izrađen je od Seiko Hardlex stakla koje obezbeđuje veliku izdržljivost, po čem je kolekcija Seiko 5 Sports decenijama poznata. U maniru višestruko skupljih satova Hardlex staklo ima uvećanje preko datuma, a prozirna poleđina otkriva automatski mehanizam. Narukvica s pet linkova predstavlja takozvani Jubilee dizajn koji je, takođe, nadahnut originalnom SKX serijom gde su srednji redovi polirani kako bi se stvorio kontrast čvrstoj ali veoma fleksibilnoj konstrukciji.

seiko SSK005 a RGB
Za rad novih modela zadužen je automatski mehanizam japanske kompanije, oznake 4R34

Nakon svega, sigurni smo da su kupci uveliko u niskom startu, pa ostaje samo jedno pitanje: kada će atraktivni Seiko biti dostupan? Srećom, odgovor je: veoma brzo! Naime, sva tri sata pridružiće se odabranim Seiko buticima u julu 2022. godine, po ceni od svega 470 evra.

seiko SSK001 b RGB
Referenca SSK001 uskladila je boju GMT kazaljke i oznaku na ciferblatu

Osim cene, koju je gotovo nemoguće nadmašiti, japanski brend može da računa i na tradiciju serije 5, ali i na atraktivnu GMT opciju. Novi Seiko 5 GMT modeli zapravo imaju sve potrebne sastojke da postanu veliki hit. Čuveni SKX  postao je moderna Seiko ikona. Ako nas pitate, i vreme je za novu…

Za više informacija o aktuelnoj ponudi, dostupnosti i cenama Seiko satova posetite WATCH SALON kompanije Vitanov, zvaničnog partnera i distributera ovog brenda u Srbiji.

OSNOVNE INFORMACIJE
Brend: Seiko
Model: 5 Sports SKX Sports Style GMT series
Reference: SSK001 (crni brojčanik) SSK003 (plavi brojčanik) SSK005 (narandžasti brojčanik)
Dimenzije: prečnik 42.5 mm, visina kućišta 13.6 mm
Materijal kućišta: nerđajući čelik
Narukvica/kaiš: nerđajući čelik
Vodootpornost: 100 m
Mehanizam: 4R34 automatski
Rezerva snage: 41 čas
Cena: 470 evra

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -