02 / 12 / 23
- OGLAS -
Velike pričeTema nedeljeSatovi za slavne sportiste

Satovi za slavne sportiste

- Oglas -

Rendi Džonson i Ulysse Nardin Big Unit Chrono

Rendi „The Big Unit“ Džonson osvojio je svetsko prvenstvo u bejzbolu s Arizona Diamondbacksima 2001. godine. Džonson, dugogodišnji ljubitelj satova, posebno UN-ova Freaka, ostvario je saradnju s UN-om iz koje je 2012. proizašla ograničena serija Big Unit Chronographa. Sat ima malu bejzbolsku lopticu kao protivteg centralnoj sekundnoj kazaljki, a Džonsonov broj „51“ stavljen je na ram umesto klasičnog broja 50, koji bi označavao minute. Svaki od sto napravljenih satova je u paketu s bejzbol lopticom koja ima Džonsonov potpis.

Kobi Brajant i Hublot King Power Black Mamba

Višestruki osvajač prvenstava NBA, košarkaš L. A. Lakersa, Kobi Brajant, nosi nadimak „Black Mamba“, a tako je nazvan i Hublotov sat koji mu je posvećen. Kao i dres L. A. Lakersa, časovnik na brojčaniku ima ljubičaste i zlatne detalje, kazaljke, indikatore i brojeve. Na poleđini, na safirnom staklu, u zlatu je ispisan Brajantov autogram. Hublotov King Power Black Mamba napravljen je u dvesta pedeset primeraka.

Rafael Nadal i Richard Mille RM27-01

Teniska zvezda, Španac Rafael Nadal, odskače od svih supersportista, činjenicom da je jedini koji svoj sat nosi dok osvaja turnire. I to ne bilo koji sat, šestocifreni tourbillon Richarda Millea. RM-ov Tourbillon RM 027-01 napravljen je specijalno za Rafaela Nadala, u saradnji s njim. Posebno, ultralagano kućište napravljeno je od antracitnog polimera u koji su ubrizgane ugljenične nanotube. I mehanizam je od lagane, ali čvrste, na udare otporne legure titanijuma i litijuma koju nazivaju LITHAL.

IWC Big Pilot Edition i Muhammad Ali

Bokserska legenda Muhamed Ali bio je i ostao jedan od najpopularnijih sportista sveta, a IWC mu je posvetio unikatni primerak Big Pilota. Po uzoru na istorijske IWC-ove satove Big Pilot, ovaj model ima indikatore prevučene tehnologijom Super-LumiNova s crvenim naglascima, omiljenom bojom Muhameda Alija, i unutrašnju stranu kaiša, od aligatorske kože, u istoj boji. Pozadina kućišta nosi Alijev autogram i posvetu: “Edition Muhammad Ali, ONE OUT OF ONE.” Sat je aukcijski prodat na Celebrity Fight Night Gala u aprilu 2012. za 60000 dolara.

Ilaj Mening i Citizen

Njujorški odbrambeni igrač Giantsa, Ilaj Mening, ponosni je vlasnik Citizenovog sata koga reklamira i na televiziji. Citizen je 2012. predstavio sat specijalno napravljen za Meninga, Citizen Eli Manning Limited Edition Perpetual Chrono A.T, koji ima brojčanik u plavoj boji kluba Giants. U ograničenoj seriji od dve hiljade primeraka, sat ima kućište prečnika 42 mm s kvarcnim mehanizmom i Citizenovom Eco-Drive tehnologijom koja koristi Sunce za napajanje baterije. Od mnogostrukih funkcija koje ima, nabrojaćemo 60-minutni hronograf, večni kalendar, alarm, rezervu snage, te AM/PM indikatore. Čelična pozadina kućišta nosi Meningov broj 10.

 

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -