23 / 04 / 24
- OGLAS -

Satovi s dušom

- Oglas -

Breguet nije samo brend koji krasi časovničarska izuzetnost, već i deo kulturnog nasleđa bogatog istorijom i emocijama. Satovi koji izlaze iz ove manufakture su umetnička dela koja jedinstvenim čine ruke umetnika, ali i njihova duša, kaže o brendu koji odnedavno vodi Mark A. Ajek, unuk slavnog Nikole G. Ajeka koji je u prošlom veku praktično vratio Breguet iz mrtvih. Breguet je brend s velikim istorijskim i kulturnim nasleđem, avangardnom tehnologijom i neverovatnom sposobnošću inovacije. Mesto u evropskoj kulturnoj tradiciji duguje svom inventivnom osnivaču, Abrahamu Luju Bregeu (1747-1823), a referentnu poziciju u svetu visokog časovničarstva izuzetno veštim časovničarima današnjice. Originalnost i bezvremenost stila Breguetovih satova odaje filozofiju i identitet koji ih jasno razlikuje od drugih brendova. Jednostavne linije, istančanost i njihovi posebni dodaci oduševljavaju kolekcionare i ljubitelje satova. Danas Breguet nudi neverovatan broj modela koji kombinuju prefinjeni dizajn s tehničkim komplikacijama.

Satovi za kraljeve

Međutim, vratimo se na početak, osnivaču Abrahamu Luju Bregeu. Rođen je u Nešatlu, ali je većinu života proveo u Parizu. Nijedan deo časovničarstva nije zaobišao u svojim istraživanjima, a njegovi izumi bili su fundamentalni i raznovrsni. Karijeru je započeo nizom otkrića, razvojem uspešnih samonavijajućih satova s večnim kalendarom i predstavljanjem gongova za satove s repetitorima, te prvim šok-otpornicima za osovinu nemirnice.

Više u časopisu Satovi i nakit broj 15

Časopis Satovi i nakit br.15 možete da poručite OVDE

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -