24 / 07 / 24
- OGLAS -
Velike pričeTema nedeljeSatovi iz najnovijeg nastavka Džejmsa Bonda na aukciji

Satovi iz najnovijeg nastavka Džejmsa Bonda na aukciji

- Oglas -

Piše Ivan Krstin

U Londonu će se 18. februara održati Christies aukcija na kojoj će biti ponuđeni predmeti iz filma  „Spektra“, najnovijeg nastavka serijala o Džejmsu Bondu.
 
Najviše pažnje privlači sat koji je nosio Danijel Krejg u ulozi Bonda. Radi se o prvom od osam prototipova Omega Seamaster 300 „Spectre“ sata. Kućište  prečnika 41 mm izrađeno je od nerđajućeg čelika i vodootporno do 300 metara. Rotirajući prsten ima crni umetak od „LiquidMetal“ legure. Poseban detalj ove limitirane serije jeste tzv. lollipop sekundna kazaljka. U ovom modelu je koaksijalni automatski kalibar Omega 8400, otporan na magnetna polja jačine do 15.000 gausa i sa rezervom snage od 60 časova.

Drugi važan sat u filmu jeste Longines Conquest Heritage od 18-karatnog ružičastog zlata, a nosio ga je Ralf Fajns u ulozi M-a. Prečnik njegovog kućišta inspirisanog retro modelima iznosi 35 mm. Pokreće ga automatski mehanizam sa oznakom L633.

Najveća atrakcija aukcije svakako je prevozno sredstvo Džejmsa Bonda, Aston Martin DB10. Ovaj primerak automobila jedini je DB10 u prodaji. Navodi se da je tokom snimanja uništeno sedam od deset ovih automobila, posebno napravljenih za to.

Sav prihod od prodaje ide u dobrotvorne svrhe, između ostalog i za udruženje „Doktori bez granica“.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -