21 / 05 / 24
- OGLAS -

Satovi i Moto GP

- Oglas -

Zaljubljenici u Moto GP u nedelju su imali priliku da gledaju veliki okršaj između Valentina Rosija i Horhea Lorenca na poslednjoj trci sezone šampionata. Lorenco je pobedio sa samo pet bodova prednosti u odnosu na legendarnog Rosija i tako peti put osvojio titulu svetskog šampiona, dok je Markes bio na trećoj poziciji.

Veze Moto GP šampionata sa časovničarskom industrijom veoma su jake. Kuća Tissot je još od 2001. godine  zvanični merač vremena šampionata, dok su pojedini vozači zaštitna lica drugih časovničarskih brendova.

Tissot je za 2015. godinu predstavio dva T-Race MotoGP sata. Jedan kvarcni, a drugi automatski hronograf, oba inspirisana motorima. Kućišta im imaju prečnik od 43 mm i fleksibilne ušice. Model sa automatskim mehanizmom proizveden je u 3.333, a kvarcna verzija u 8.888 primeraka.

Valentino Rosi, u saradnji sa kompanijom TW Steel, predstavio je VR 46 liniju satova. U ponudi je nekoliko modela od titanijuma ili čelika, sa detaljima u žutoj boji koja je zaštitni znak Doktora, kako zovu Rosija.

Horhe Lorenco je, završno sa ovom sezonom, sarađivao sa kompanijom Sector. Taj proizvođač satova u ponudi ima dva Jorge Lorenzo Special Edition modela. Radi se o sportskim hronografima sa kvarcnim mehanizmom i tahimetarskom skalom. Model sa crnim brojčanikom dolazi na metalnoj narukvici, a plavi na gumi.

Mark Markes je zaštitno lice brenda Lotus koji u ponudi ima nekoliko modela posvećenih njemu.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -