21 / 05 / 24
- OGLAS -
Velike pričeTema nedeljeSatovi američkih predsednika

Satovi američkih predsednika

- Oglas -

Prvi američki predsednik, Džordž Vašington, nosio je jednostavni džepni sat s navijanjem na ključ koji je dizajnirao Žan-Antoan Lepin, časovničar na dvoru kralja Luja XVI.
Voren G. Harding nosio je takozvani Masonic, sat s kućištem u obliku jednakostraničnog trougla, dok su se za indikatore časova na brojčaniku koristili masonski simboli: peščani sat, kompas, čekić i slično.
Frenklin Delano Ruzvelt bio je ponosni vlasnik džepnog sata s minutnim repeaterom kuće A. Frankfeld i ručnog sata s mehanizmom Movado koji je na brojčaniku imao ugravirano Tiffany&Co.
Hari S. Truman je nosio Galletov hronograf Flying Officer koji je imao rotirajući obruč brojčanika s mogućnošću prikazivanja vremenskih zona širom sveta.
Za vreme zakletve u januaru 1961. Džon F. Kenedi je nosio Omegin Ultra Thin, dok je njegov naslednik Lindon B. Džonson tokom fotografisanja za naslovnu stranu Newsweeka 1964. nosio Vulcain Cricket.
Džerald Ford je bio američki predsednik sedamdesetih godina prošlog veka kada su bili popularni digitalni satovi, pa je u skladu s tim nosio digitalni Hamilton Pulsar.
Barak Obama je nosio TAG Heuerov kvarcni model s belim brojčanikom sve do leta 2007, kada je za rođendan dobio veliki Jorg Gray, hronograf s crnim brojčanikom.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -