29 / 09 / 23
- OGLAS -
Velike pričeTema nedeljeSamsung osvaja svet časovničarstva

Samsung osvaja svet časovničarstva

- Oglas -

Samsung je na Baselworldu 2017. predstavio Gear S3, novi pametni sat dizajniran s namerom da korisniku pruži utisak klasičnog časovnika, istovremeno nudeći opcije koje takav sat nema. 

Samsung, južnokorejski gigant u industriji elektronike i informatike, u svet satova ušao je na velika vrata u septembru 2013. predstavivši Samsung Galaxy Gear, pametni sat s monojezgarnim procesorom, 512 MB RAM-a, 4 GB unutrašnje memorije, Super AMOLED displejom gustine piksela 275 ppi i operativnim sistemom Android 4.3. Galaxy Gear radio je u sinhronizaciji s pametnim telefonom preko Bluetootha. Ovim potezom Samsung je glavnog konkurenta, američku računarsku kompaniju Apple, u plasiranju pametnog sata na tržište preduhitrio za više od godinu dana.

U aprilu 2014. u prodaju je puštena nova verzija, Gear 2, s nešto jačim procesorom i operativnim sistemom Tizen umesto Androida. Usledile su unapređene verzije Gear S i Gear S2 iz 2014. i 2015.

Godine 2017. na najvećem svetskom saj- mu satova, Baselworldu, Samsung se i zvanično predstavio satnim entuzijastima najnovijim izdanjem svog pametnog sata nazvanim, logično, Gear S3. Ovaj model je dizajniran s namerom da korisniku pruži utisak klasičnog časovnika, istovremeno nudeći opcije koje takav sat nema. Iz tog razloga Gear S3 ima standardne elemente – ram, dugmiće, staklo – koje okretanjem i pritiskanjem pokreću nestandardne funkcije poput pregledanja notifikacija, korišćenja aplikacija pa čak i odgovaranja na pozive.

Sportska i elegantna verzija

Postoje dve verzije, sportski Gear S3 Frontier i elegantni Gear S3 Classic, koje su, osim boje i linija kućišta, gotovo identične.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -