24 / 07 / 24
- OGLAS -
Velike pričeTema nedeljeRemek-dela s kvadratom na točkiću

Remek-dela s kvadratom na točkiću

- Oglas -

Maurice Lacroix, švajcarska manufaktura smeštena na proplancima Jure, tačnije u Senjležjeu, ove godine je proslavila 40. godišnjicu proizvodnje svog prvog sata. Kompanija je osnovana 1961. kao podružnica ciriške veleprodajne i marketinške kompanije Desco von Schulthess, koja od 1946. zastupa brendove Audemars Piguet, Heuer, Eterna i Jaeger-LeCoultre, a 1975. u Austriji je predstavljen prvi sat s imenom Maurice Lecroix.

Les Mécaniques

Manufaktura je u početku pravila i delove za druge brendove, ali se proizvodnja sopstvenih satova toliko povećala da je 1980. prestala s tom praksom. Godine 1989. Maurice Lacroix je otkupio firmu Queloz S.A., specijalizovanu za proizvodnju kućišta, čime se malo koji časovničarski brend može pohvaliti.

Pravi uzlet brenda nastupio je devedesetih godina prošlog veka kada je predstavljena serija luksuznih satova Les Mécaniques, kasnije preimenovana u Masterpiece, koja se isticala elegantnim i tehnički „komplikovanim“ dizajnom.

Maurice Lacroix ima dugogodišnju praksu ugradnje modifikovanih ETA-inih, Sellitinih i Unitasovih mehanizama u svoje satove.

Više u Satovi i nakit broj 18, zima 2015.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -