18 / 06 / 24
- OGLAS -
Velike pričeTema nedeljeRekordni Watches and Wonders 2023 uspešno priveden kraju

Rekordni Watches and Wonders 2023 uspešno priveden kraju

- Oglas -

Watches and Wonders, najveći svetski salon satova, nakon sedam dana ispunjenih novitetima i postignućima te druženjima i zabavom, zatvorio je svoja vrata! Ovogodišnji salon održavao se od ponedeljka 27. marta do nedelje 2. aprila. Ovo je zapravo tek drugo live upriličenje jer je zbog epidemije kovida 2020. i 2021. Watches and Wonders, inače nastao na temeljima starog SIHH-a (Salon International de la Haute Horlogerie) i regionalnih izdanja organizovanih od strane SIHH-ovog Veća za izložbe, bio održan online.

Satovi i nakit uživo na salonu

Portal Satovi i nakit je svih sedam dana salona proveo u Ženevi i prisustvovao Touch and Feel prezentacijama noviteta najvažnijih svetskih časovničarskih brendova. Takođe je upoznao važna lica i upio nove vibracije i kretanja u svetu časovničarstva. Naš zaključak je da se ove godine salon pokazao veoma uspešnim jer smo primetili puno više posetilaca, brendova i noviteta u odnosu na prošlogodišnje izdanje. Pečat svemu dala su dodatna dva dana otvorena za javnost i paralelni festivalski program salona na ulicama Ženeve zbog čega je ceo grad bio u znaku Watches and Wondersa.

Watches Wonders 2023 zakljucak prisustvovanje
Portal Satovi i nakit je svih sedam dana salona proveo u Ženevi, prisustvovao je prezentacijama noviteta i upoznao važna lica iz sveta časovničarstva

Impresivna posećenost

A da nas utisak ne vara, potvrđuju i sami organizatori koji navode da je ovogodišnji salon premašio sva očekivanja jer je tokom sedam dana zabeleženo čak 43.000 posetilaca, gotovo dvostruko više u odnosu na 2022. godinu, kada je na salonu bilo 22.000 gostiju. Uz to, ove godine je nove modele na salonu izložilo 48 časovničarskih brendova, deset više nego na 2022, novitete je razgledalo i poslove sklapalo 5.400 trgovaca. U gradu je registrovano 35.000 noćenja, a učestvovalo je pripadnika čak 125 nacionalnosti. Da je časovničarski sektor još uvek važan segment svih svetskih tržišta, pogotovo Evrope na koju otpada 70 posto svih posetilaca salona, potvrđuje činjenica da su tokom održavanja salona trgovci organizovali više od 8.000 sastanaka.

Watches Wonders 2023 zakljucak posecenost
Ovogodišnji salon premašio je sva očekivanja jer je tokom sedam dana zabeleženo čak 43.000 posetilaca, gotovo dvostruko više u odnosu na 2022.

Watches and Wonders rekordan na društvenim mrežama

Salon se ove godine vratio i na azijsko tržište, što je rezultiralo 50 posto većom posetom predstavnika medija u odnosu na prošlu. Tako je ove godine salon posetilo 1.400 novinara, a dodatnih 2.600 program je pratilo online. Za 1.800 Touch and Feel prezentacija zabeleženo je 13.000 registracija, što pokazuje da su ovogodišnji časovničarski noviteti bili izuzetno dobro medijski propraćeni. Društvene mreže praktično su eksplodirale; neverovatnih 1,8 miliona postova pod tagom #watchesandwonders došlo je do procenjenih 600 miliona konzumenata, što je rekord za jedan salon satova.

Watches Wonders 2023 zakljucak drustvene mreze
Društvene mreže praktično su eksplodirale; neverovatnih 1,8 miliona postova pod tagom #watchesandwonders došlo je do rekordnih 600 miliona konzumenata

Veliko interesovanje javnosti

Posebno raduje što su organizatori odlučili da ove godine salon otvore i za „civile“. Da će ovo biti odličan potez, znalo se još pre samog otvaranja jer je danima ranije rasprodato svih 12.000 ulaznica. Čak 25 posto kupaca ulaznica bilo je mlađe od 25 godina, a prosečna starost je 35 godina, što je znak da časovničarstvo ne zastareva i da je pred njim svetla budućnost. Festivalski deo programa upriličen na ulicama Ženeve takođe se pokazao kao pun pogodak i organizatori salona daju da se nasluti da će s ovom praksom nastaviti i u narednim godinama.

Watches Wonders 2023 zakljucak na ulicama
Festivalski deo programa upriličen na ulicama Ženeve takođe se pokazao kao pun pogodak

Noviteti na portalu Satovi i nakit

Što se tiče samih časovničarskih noviteta, naš utisak je da se i ove godine može naći ponešto za svakoga. Naime, kao što ste mogli da vidite i na portalu Satovi i nakit, bilo je tu i luksuznih i cenovno pristupačnih modela, elegantnih pozera i sportskih zveri, klasičnih i avangardnih izdanja. Naravno, u narednom periodu svakodnevno ćemo objavljivati detaljne članke o najzanimljivijim novitetima sa salona kojih stvarno ima napretek.

I tako, Watches and Wonders 2023 je za nama, a mi se već radujemo sledećem izdanju. U međuvremenu, novosti iz sveta časovničarstva nastavite da pratite na portalu Satovi i nakit.

Izvor:Watches and Wonders

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -