29 / 09 / 23
- OGLAS -
Velike pričeTema nedeljePri kupovini sata pazite na detalje

Pri kupovini sata pazite na detalje

- Oglas -

Piše Ivan Puzak

Kad se kupuje novi skupoceni sat potrebno je obratiti pažnju na nekoliko važnih detalja. Vrlo je bitno koja je marka sata i kako se ona kotira na tržištu, zatim kakvu sat ima narukvicu ili kožni kaiš. Kod narukvica je najosetljivija ona koja je zavarena za kućište; trebalo bi videti i da li je kućište konstruisano tako da se na njega može ugraditi i drugi kaiš kao, na primer, kaiš od kože ili kaučuka.

Važan je servis

Ukoliko se kupuje sat s kožnim kaišem, mora se obratiti pažnju na to da li ima standardni ili posebno konstruisani tipski kaiš. Kod skupocenih modela česti su kaiševi izrađeni od kože reptila koji idu uz posebne ušice kućišta, što znači da se mogu zameniti samo kaišem istog tipa. To može da stvori problem ako se ne uspe nabaviti odgovarajući kaiš.

Sledeće na šta treba pripaziti je da fabrika ima obezbeđenu servisnu mrežu i da servis bude što bliže korisniku. Znamo da mehaničke satove treba redovno održavati svakih četiri do pet godina, tako da blizina servisa pojednostavljuje taj postupak.

Više u časopisu Satovi i nakit broj 21, godina X, leto 2017

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -