05 / 12 / 23
- OGLAS -
Velike pričeTema nedeljePrecizan poput Precisionista

Precizan poput Precisionista

- Oglas -

piše: Leon Sodar

Bulova  je očigledno prethodne godine bila vrlo vredna, jer su na ovogodišnjem sajmu u Bazelu predstavili brojne nove modele u svojim kolekcijama, pre svega u kolekciji Precisionist i njenim dosadašnjim modelima Champlain i Longwood, kao i sasvim novu liniju Brightwater.

Najprecizniji sat
Za one koji ne znaju, napomenimo da je Bulovin Precisionist najprecizniji sat na svetu s kliznom sekundarom, koja je i vizuelni simbol iznuzetne preciznosti mehanizma. I dok je većina kvarcnih časovnika precizna do 15 sekundi za mesec dana, Precisionist je precizan do 10 sekundi za godinu dana. U svojoj prvoj prodajnoj sezoni, Precisionist je nadmašio prodajne planove za sto posto i postao Bulovin model broj jedan. Dok je većina kvarcnih satova precizna do 15 sekundi za mesec dana, Precisionist je precizan do 10 sekundi za godinu dana „Kupci su prošle godine stvarno prihvatili Precisionist, u toj meri da je sto posto naših maloprodajnih partnera ponovo naručilo kolekciju“, kazao je nedavno Denis  Peri, Bulovin korporativni predsednik, napominjući da će Bulova nastaviti da svoje nove modele gradi na tome uspehu. Rečeno-učinjeno, i ove godine je Bulova predstavila nove modele Champlain, napravljene od nerđajućeg čelika s elementima od karbonskih vlakana. Tu je i rotirajući ram, zatim višeslojni brojčanik napravljen od crnih karbonskih vlakana, klizna sekundara crvene boje, kalendar, pozadina kućišta učvršćena vijcima, kao i krunica s posebnim Precisionist patentom, sigurnosna šnala i dvostruki dugmići. Svi modeli iz ove linije su vodootporni do trista metara.

Elegantna linija 
Elegantnu liniju Longwood, namenjenu ženama, krasi deset dijamanata na višeslojnom belom, sedefnom brojčaniku. I ovi satovi su napravljeni od nerđajućeg čelika, imaju nezaobilaznu kliznu sekundaru, indikator datuma, svetleće kazaljke, patentiranu krunicu, sigurnosnu šnalu s dvostrukim dugmićima i vodootporni su do trideset metara. Bulova je ove godine predstavila nove modele Champlain napravljene od nerđajućeg čelika s elementima od karbonskih vlakana Pored tih modela ove godine je predstavljena i nova linija Brightwater, čiji su satovi ukrašeni s čak 182 dijamanta, imaju višeslojni brojčanik s pave središtem, dijamantske kazaljke za časove, spoljašnji sloj od sedefa i srebrni obruč brojčanika. Tu su i posebne verzije u ograničenim serijama, s dijamantskim kućištem i narukvicama od zlata. Tako je ovaj brend, osnovan još 1875, kada je Džozef Bulova otvorio svoju prvu radnju u Njujorku, do danas prošao bogat i uspešan put, čiji je vrhunac bila prošla godina, kada je predstavljen Precisionist.

Branson ambasador Bulova Accutrona
Ove godine Bulova je obznanila javnosti i da je čuveni ser Ričard Branson postao ambasador za Bulovin Accutron. Čuvenog preduzetnika, humanitarca i pionira u mnogim oblastima, privukao je inovacijski duh Bulovinog Accutrona, dok se Bulova odlučila za Bransona budući da je inovator, baš poput njihovog osnivača Džozefa Bulove.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -