05 / 12 / 23
- OGLAS -
Velike pričeTema nedeljePouzdani mehanizam s trodnevnom rezervom snage

Pouzdani mehanizam s trodnevnom rezervom snage

- Oglas -

Na najvećoj azijskoj izložbi vrhunskog časovničarstva, Watches and Wonders, održanoj u Hongkongu, Panerai je predstavio obnovljeno izdanje svog klasika Radiomir 1940. U verziji 3 days, novi Radiomir 1940 je napravljen od čelika ili ružičastog zlata i pokreće ga Paneraijev kućni kalibar P.1000 opremljen, naravno, trodnevnom rezervom snage.

Novi kalibar koji pokreće ovaj model u potpunosti je izrađen u Paneraijevoj manufakturi u Nešatelu, a reč je o vrlo solidnom, pouzdanom mehanizmu s oprugom koja vibrira na frekvenciji od 4 Hz (28.800 vibracija na čas). Pošto ima dva kućišta opruga, koja su povezana, kalibar ima veliku rezervu snage – čak tri dana; to je, na neki način, deo identiteta ovog brenda još otkako su četrdesetih godina prošlog veka, tada firentinski časovničari iz Paneraija odlučili da koriste kalibre Angelus sa osmodnevnom rezervom snage za satove kojima su snabdevali italijansku mornaricu. Paneraijevi časovničari su za novi Radiomir 1940 3 Days napravili mehanizam prečnika samo 26,8 mm i debljine 3,85 mm, što ga čini savršenim za dimenzije kućišta, koje ima prečnik 42 mm.

Kad smo kod kućišta, recimo i to da je vodootporno do sto metara u verziji od nerđajućeg čelika i do pedeset metara u zlatnoj verziji. Safirno staklo prekriva pozadinu novog RadiomirA 1940 3 Days i omogućava pogled na konstrukciju i finu doradu P.1000 mehanizma. Brojčanik inače ima strukturu sendviča, izumljenu krajem tridesetih godina prošlog veka, i to da bi se maksimizirala vidljivost i čitljivost oznaka.

U čeličnoj verziji sat ide uz aligatorski kaiš, dok je u verziji od ružičastog zlata opremljen crnim kaišem od aligatorske kože.

Iz časopisa Satovi i nakit broj 18, zima 2015.

Officine Panerai Radiomir 1940 3 Days

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -