23 / 04 / 24
- OGLAS -
Velike pričeTema nedeljePoklon za 8. mart – nakit kao prefinjeni znak pažnje

Poklon za 8. mart – nakit kao prefinjeni znak pažnje

- Oglas -

Za žene rado kažemo da drže tri ugla kuće, cenimo njihov svakodnevni trud i brigu o porodici, divimo se njihovoj snazi i bezuslovnoj podršci. Slažemo se da ženama ljubav treba iskazivati svaki dan, ali 8. mart, tj. Međunarodni dan žena, odlična je prilika da napravimo korak više i najvažnijim ženama u svojim životima darujemo nešto što će ih oduševiti i što će čuvati kao dragu uspomenu.

Borba za ženska prava

Dan žena ima veoma dugu istoriju – počeo se obeležavati još početkom 20. veka u organizaciji socijalističkih stranaka. Najpre je to bilo u severnoj Americi, tačnije u Njujorku, a onda i u Evropi (Nemačka, Danska, Austrija, kasnije i Rusija). U početku je Dan žena bio simbol borbe za jednakost polova. Šezdesetih godina stvorio se odmak od socijalističkih korena ovog praznika i isti je postao deo feminističkog pokreta, te nastavio služiti kao poligon za promociju ženskih prava. Godine 1977. Ujedinjene nacije proglašavaju Dan žena međunarodnim praznikom i njegova popularnost počinje da raste širom sveta.

Poklon 8 mart dan zena
Dan žena, simbol borbe za jednakost polova, postao je deo feminističkog pokreta

Poslednjih godina 8. mart se više smatra prilikom za odavanje počasti i zahvalnosti ženama, prvenstveno darivanjem, u prvom redu cveća i, naravno, nakita. Mišljenja smo da je nakit uvek savršen poklon jer se malo koja žena neće obradovati tako lepom znaku pažnje svojih bližnjih. U nastavku dajemo naš izbor prikladnih darova za vaše bolje polovine.

Dijamantski nakit – uvek dobar poklon za 8. mart

„Dijamanti su najbolji prijatelji devojke,“ pevala je ikona stila Merilin Monro u legendarnom filmu „Muškarci više vole plavuše“, a mi se sasvim slažemo s tim. Dijamantski nakit odiše glamurom i elegancijom, jednostavno je neodoljiv.

 • Izraelski porodični brend Israel Diamond Center (IDC) skupoceni dijamantski nakit proizvodi još od davne 1911. godine. Nakit koji predstavljamo izrađen je od 18-karatnog belog zlata i ukrašen najfinijim dijamantima, a odlikuje se klasičnom, bezvremenskom elegancijom.
 • Najupečatljiviji detalj kolekcije Happy Diamonds Icons Joaillerie luksuznog švajcarskog časovničarskog i nakitnog brenda Chopard jesu veseli dijamanti koji se slobodno kreću između dva safirna stakla. Nakit iz ove kolekcije izrađen je od 18-karatnog ružičastog zlata dobijenog iz etički prihvatljivih izvora i ukrašen dijamantima.

Zlatan nakit za bezvremenski stil

Zlato je verovatno prvo što nam padne na um kada neko spomene nakit. I to je sasvim logično jer je kroz istoriju zlato bilo znak bogatstva i uticaja, pa je i dan-danas sinonim za bezvremenski stil.

 • Kolekcija Fantina italijanskog brenda Pomellato, inspirisana konjaničkim motivima, istovremeno je i jednostavna i prefinjena. Nakit je izrađen od 18-karatnog ružičastog zlata.
 • Kolekciju Navarra italijanskog brenda Roberto Coin, inspirisana grbom istoimene španske pokrajine, krasi čist, ali upečatljiv dizajn. Nakit je od 18-karatnog žutog zlata, potpisan njihovim prepoznatljivim rubinom.

Srebrni nakit – plemeniti materijal po prihvatljivoj ceni

Ako tražite nakit od plemenitog materijala a ograničeni ste budžetom, srebro je uvek siguran izbor. Ono nije skupo, a veoma je kvalitetno i lako za obradu, što znači da je pogodno za isprobavanje različitih dizajnerskih rešenja. Mana mu je što tamni s vremenom, ali tome je lako doskočiti raznim trikovima i sredstvima za čišćenje.

 • Dizajneri nemačkog brenda Thomas Sabo još od 1984. rade isključivo sa 925 sterling srebrom, legurom srebra i najčešće bakra, koja se pokazala veoma čvrstom i otpornom. Dugom inspirisana kolekcija Rainbow Heritage i privezak u obliku papige, ukrašeni raznobojnim kamenčićima od staklene keramike, cirkona, sintetičkog korunda i sintetičkog spinela, ulepšaće dan svakoj ljubiteljki nakita.
 • Kolekcija Lencia Kaleidoscope slovenačkog brenda Zlatarna Celje zamišljena je kao igra svetlosti i boje, a nakit je izrađen od srebra i ukrašen kristalom.

Čelični nakit – kvalitetan, a pristupačne cene

Čelični nakit je izuzetno popularna opcija jer je čelik kao materijal kvalitetan i izdržljiv, nema bojazni da će potamniti i izgubiti svojstva, a uz to je veoma pristupačne cene. Nama su za oko zapeli:

 • Kolekcija Istanti italijanskog brenda Morellato, ukrašena motivom srca, odiše elegancijom i prefinjenošću. Nakit je od nerđajućeg čelika i čelika u boji žutog zlata.
 • Danski brend Skagen poznat je po nakitu skandinavskog stila – jednostavnom ali efektnom, pogodnom za nošenje u svakodnevnim prilikama. Nakit iz kolekcije Kariana izrađen je od nerđajućeg čelika i čelika u boji žutog zlata.

Razigrano šarenilo nakita s dragim i poludragim kamenjem

Nakit ukrašen raznobojnim dragim i poludragim kamenjem nikada ne može biti dosadan. On predstavlja idealan odmak od klasike zlata i dijamanata i momentalno privlači pažnju. Zbog svog šarenila ovaj nakit savršeno odgovara ženama razigrane prirode.

 • Kolekcija Lucky Alhambra luksuznog švajcarskog časovničarskog i nakitnog brenda Van Cleef & Arpels inspirisana je motivima iz prirode, naročito detelinom sa četiri lista koja, prema starom verovanju, donosi sreću nalazaču. Nakit iz ove kolekcije, izrađen od 18-karatnog žutog zlata i ukrašen malahitima, sedefom, tigrovim okom i karneolima, svojom lepotom usrećiće buduću vlasnicu.
 • U centru kolekcije Bouquet Lunaire italijanskog brenda Pasquale Bruni nalazi se – Mesec. Naime, majstori kuće Pasquale Bruni su u 18-karatno žuto zlato umetnuli mesečevo kamenje nežnih pastelnih boja i tako stvorili izuzetno ženstven nakit za sve prilike.

Biserni nakit – klasika i prefinjenost

Ništa kao biseri ne simbolizuje prefinjenost i dobar ukus. Zato je biserni nakit nepogrešiv izbor za žene koje vole dobru staru klasiku i žele komad koji će im svaku odevnu kombinaciju podići na viši nivo.

 • Chimento je italijanski porodični brend. Tokom gotovo šest decenija postojanja specijalizovao se za izradu luksuznog nakita od najfinijih materijala u prepoznatljivom italijanskom stilu. Fokus Chimentove kolekcije Armillas Acqua Pearl, izrađene od 18-karatnog ružičastog zlata, jeste na efektnom belom biseru koji ovom nenametljivom nakitu daje notu bezvremenske elegancije i neodoljivog šarma.
 • Skupocena kolekcija Clash de Cartier legendarnog francuskog brenda Cartier uspešno kombinuje sofisticiranost i eleganciju tamnih tahiti bisera s hrabrim, nešto avangardnijim dizajnom. Odvažni look dopunjuju 18-karatno belo zlato presvučeno rodijumom, oniksi i sitni dijamanti.

Moderan nakit za svaki dan

Čiste linije, jednostavnost i netipična dizajnerska rešenja moderan nakit čine pogodnim za nošenje u svakodnevnim prilikama pa je privlačan mlađim ljubiteljkama nakita.

 • Kolekcija Essentials italijanskog brenda DoDo zamišljena je kao ponuda minimalističkog i nenametljivog, ali finog nakita za svaki dan. Nakit je od 9-karatnog ružičastog zlata i ukrašen sitnim dijamantima.
 • Popularni francuski luksuzni brend Messika ime je izgradio na izradi modernog visokokvalitetnog nakita veoma upečatljivog dizajna s dijamantima kao najbitnijim elementom. Nakit iz kolekcije Move Uno dolazi u mnogo varijacija od žutog, belog i ružičastog zlata ukrašenog dijamantima.

Kada kupujete nakit, imajte na umu da investirate u večiti poklon za žene koje volite i poznajete u dušu. Mi se ne možemo oteti utisku da jednostavno ne možete pogrešiti šta god da izaberete.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -