24 / 07 / 24
- OGLAS -
Velike pričeTema nedeljePilotski sat za vojnu elitu

Pilotski sat za vojnu elitu

- Oglas -
IWC-ova serija pilotskih satova TOP GUN, posvećena legendarnom istoimenom američkom programu za obuku elitnih vojnih pilota, dobila je novog zanimljivog člana – model Pilot’s Watch Chronograph TOP GUN Edition „SFTI“.
Ovaj model (ref. IW389104) inspirisan je IWC-ovim posebnim satom Strike Fighter Tactics Instructor iz 2018. godine, koji je bio proizveden ekskluzivno za diplomce programa TOPGUN. Kao i ostali časovnici iz serije TOP GUN, novi model se odlikuje robustnošću i kvalitetnom izradom koja može da izdrži ekstremne uslove u kokpitu supersoničnih vojnih vazduhoplova kao što je F/A-18 Super Hornet.
Kućište dimenzija 44 x 15,7 mm je izrađeno od crne keramike koja je izuzetno otporna na ogrebotine a zbog matirane površine potpuno nerefleksivna. Donji poklopac, ukrašen logom programa TOPGUN, i dugmići hronografa izrađeni su od materijala Cerataniuma® (IWC-ovog inovativnog spoja keramike i titanijuma) koji je istovremeno lagan, izdržljiv i otporan na ogrebotine. S gornje strane kućišta je safirno staklo s nerefleksivnim premazom. Sat je vodootporan do 60 m.
U kućištu se u antimagnetnom „kavezu“ od mekog gvožđa skriva manufakturni automatski kalibar 68380 s 33 rubina, 46-časovnom rezervom snage, radnom frekvencijom od 28.800 vibracija na sat i funkcijama časova, minuta, malih sekundi, datuma, dana u nedelji i hronografa.

Više u časopisu Satovi i nakit br.27, zima 2020.

iwc jimdimatteo 3 2

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -