05 / 12 / 23
- OGLAS -
Velike pričeTema nedeljePiaget - dobitnik ovogodišnje Zlatne kazaljke

Piaget – dobitnik ovogodišnje Zlatne kazaljke

- Oglas -

Osvajač Zlatne kazaljke (Aiguille d’Or) za najbolji sat na ovogodišnjem Grand Prix d’Horlogerie de Genève (GPHG) je švajcarski časovničarski brend Piaget za fascinantni model Altiplano Ultimate Concept.

Piaget je u aprilu 2020. predstavio eksperimentalni model Altiplano Ultimate Concept čije je kućište, uključujući safirno staklo, visoko neverovatna 2 mm, što ga čini najtanjim ikad proizvedenim mehaničkim satom. Vodeći se idejom da konstrukciji sata pristupe kao fuziji umanjenih komponenti, a ne kao tradicionalnom slganju standardnih komponenti u slojeve, ovu fascinantnu „debljinu“ Piagetovi majstori su postigli tako što su mehanizam sata integrisali u samo kućište; preciznije, kućište funkcioniše kao osnovna pločica na koju su ugrađeni delovi mehanizma.

Više u novom broju časopisa Satovi i nakit br. 27, zima 2020.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -