29 / 09 / 23
- OGLAS -
Velike pričeTema nedeljePhillips aukcija jedinstvenih satova

Phillips aukcija jedinstvenih satova

- Oglas -

Poznata aukcijska kuća Phillips 7. novembra ove godine održaće šestu aukciju jedinstvenih satova. Prihod od prodaje biće usmeren u dobrotvorne svrhe. Do sada je 43 brenda potvrdilo učešće, a neki su već i objavili koje će modele ponuditi tom prilikom.

Tako je kuća Richard Mille donirala prototip Tourbillon RM 27-02 Rafael Nadal modela. Odlikuje ga kućište od TPT kvarca, integrisano sa mehanizmom.

Hublot je ponudio Classic Fusion Britto model, kombinaciju modernog dizajna i pop umetnost. On ima emajlirani brojčanik koji je dizajnirao brazilski umetnik Romero Brito.

Tourbillon Souverain Bleu model kuće F. P. Journe ima kućište od tantaluma. Sat sa vidljivim turbijonom poseduje plavi brojčanik koji reflektuje svetlo poput ogledala. Sam mehanizam izrađen je od 18-karatnog ružičastog zlata.

Patek Philippe pridružio se tom događaju sa oživljenim 5016 modelom, proizvođenim od 1993. do 2011. godine. Specijalno za tu priliku dodat mu je plavi emajlirani brojčanik, a od komplikacija poseduje turbijon, minutni ponavljač i večiti kalendar.

Voutilainen je predstavio GMT-6 model sa novim kućnim mehanizmom. Posebnost mehanizma ogleda se u dva zaprečna točkića povezana sa balansnim točkom, koji doprinose većoj stabilnosti.

Tudor je preradio popularni Black Bay i oduševio sve poklonike bogate istorije tog brenda. Black Bay One predstavlja direktnu reinterpretaciju Submariner 7923 modela iz pedestih godina prošlog veka.

Chopard je u saradnji sa Markom Veberom dizajnirao Superfast Chrono Porsche 919 model. Beli brojčanik poseduje detalje koji asociraju na svet auto-trka, a na poklopcu sata nalazi se Veberov potpis.

 

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -