02 / 12 / 23
- OGLAS -
Velike pričeTema nedeljePanerai Passport – novo poglavlje korisničkog iskustva

Panerai Passport – novo poglavlje korisničkog iskustva

- Oglas -

Kompanija Panerai od početka oktobra daje digitalni pasoš uz svaki prodati sat. U pitanju je vlastiti digitalni identitet koji će služiti kao dokaz o autentičnosti. Uz to, novi sistem nudi i niz prednosti…

Panerai je nedavno krenuo stopama elitnog rođaka, kuće Vacheron Constantin. Tako će poznati brend od 3. oktobra uz svaki prodati časovnik isporučiti i dokument budućnosti – jedinstveni digitalni pasoš. O čemu se zapravo radi?

Panerai predstavlja digitalni dnevnik

U ateljeu Panerai veruju da će digitalni dokument  iskustvo posedovanja transformisati na više nivoa. Osim što će vlasnicima omogućiti da prate životni ciklus omiljenih satova, novi časovničarski dokument biće i potvrda originalnosti.

Prednosti ne staju na tome, naime, na jedinstveni dokument takođe se pohranjuju podaci o vlasniku. Dodatna pogodnost je prenošenje informacija s jednog vlasnika na drugog nakon eventualne prodaje sata. Panerai ističe i da novina, koja se zasniva na blockchain principu, značajno otežava nezakonitu prodaju ukradenih časovnika…

PANERAI DIGITAL PASSPORT
Digitalni pasoš brenda Panerai podiže na viši nivo iskustvo kupovine, posedovanja i eventualne prodaje sata

Osim dokaza o vlasništvu, garancije i potvrde autentičnosti napredni blockchain takođe čuva informacije o svakom konkretnom Panerai satu, što uključuje tehničke detalje i istoriju proizvoda.Panerai ističe da klijenti mogu preuzeti digitalni pasoš direktno u Panerai buticima ili pak skeniranjem QR koda pomoću mobilnog uređaja.

Podsetimo se, Panerai nije prvi brend u okviru Richmond grupacije koji nudi sličnu uslugu. Prvi se na listu progresivnih kompanija upisao švajcarski Vacheron Constantin, koji je sličan sistem implementirao 2020. godine.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -