18 / 06 / 24
- OGLAS -
Velike pričeTema nedeljePametni sat i ronilački računar

Pametni sat i ronilački računar

- Oglas -

Garmin, inovativni američki proizvođač sportske tehnologije, predstavio je novi ronilački računar u kolekciji – Descent™ Mk2S, koji je namenjen za svakodnevno korišćenje, što omogućavaju njegove male dimenzije koje ga čine najmanjim ronilačkim računarom na svetu.
Idealnim partnerom u istraživanju morskih dubina čini ga podrška za više različitih načina ronjenja – ronjenje na dah, podvodni ribolov na dah, ronjenje pri korišćenju jedne vrste gasa ili pak mešavine gasova poput nitroxa i trimixa, ronjenje s meračem i ronjenje s tzv. rebreatherom, tj. uređajem zatvorenog kruga disanja.

DescentMk2S 2

Opcije za ronioce
Descent™ Mk2S roniocima nudi, između ostalog, opcije inspekcije dubine zarona, praćenja vremena zarona i brzine zarona i izrona, očitavanja temperature i mešavine gasa, podvodnog troosnog kompasa te slanja obaveštenja o ograničenom vremenu bez dekompresije (NDL) i vremenu do površine (TTS), a ima i sposobnost označavanja ulazne i izlazne tačke u vodi pomoću satelitske podrške s više globalnih navigacionih satelitskih sistema (GNSS).
Uz navedeno, korisnici ovog ronilačkog računara mogu na uređaju da sačuvaju i pregledaju podatke o najviše dvesta zarona, a detaljne analize zarona s podacima o korišćenoj opremi, dubini, vremenu zarona i izrona i kartama ulaznih i izlaznih tačaka mogu se pregledati i korišćenjem aplikacije Garmin Dive. Posebno je zanimljiv alat Explore, koji korisnicima omogućava pregledanje ocena i recenzija pojedinih ronilačkih mesta kako bi isplanirali svoj sledeći ronilački podvig.

Sportske aplikacije
Osim kao ronilački računar, ljubiteljima sportskih aktivnosti Descent™ Mk2S služiće i kao pouzdani multisport GPS pametni sat s različitim sportskim aplikacijama, mogućnošću praćenja sna, uključujući procenu lagane, duboke i REM faze, koja zatim upućuje na to da li korisnik dobija dovoljno kvalitetnog sna; ženama najatraktivnija funkcija je mogućnost praćenja menstrualnog ciklusa i trudnoće.

Od sportskih aplikacija zastupljene su, između ostalih, aplikacije za trčanje, plivanje, biciklizam, trening snage, skijanje, golf i, kao noviteti, surfovanje, koja uključuje praćenje broja talasa, vremena i brzine surfovanja i podataka o plimi, i penjanje u zatvorenom, koja omogućava praćenje penjačkih sesija s naglaskom na broj i težinu ruta, vreme penjanja i ostalo.
Kod sata Descent™ Mk2S aplikacija za brdski biciklizam nadograđena je opcijama praćenja detalja vožnje i specijalizovanim merenjima koji ocenjuju težinu staze i lakoću spuštanja te nude korisniku opciju da sledeći put pokuša da nadmaši prethodno ostvarene rezultate.
Uz opisane aplikacije tu su i savetnik za oporavak, koji procenjuje koliko dugo telo treba odmarati pre sledeće sportske aktivnosti, i svakodnevni predloženi treninzi, koji savetuju kako trenirati zavisno od nivoa kondicije.
Descent™ Mk2S je moguće upariti s kompatibilnim pametnim telefonom pa primati obaveštenja o pozivima i poruke i sačuvati muziku, a uz Garmin Pay korisnici mogu vršiti beskontaktna plaćanja. Sat se može upariti i s kompatibilnim satelitskim uređajem za komunikaciju Garmin inReach pa obavljati pozive u slučaju nužde, ali treba imati na umu da je potrebna aktivna satelitska pretplata i da na nekim područjima nije legalno koristiti satelitske uređaje u svrhu komunikacije.
Descent™ Mk2S ima kućište prečnika 43 mm, 1,2-inčni safirni ekran čitljiv na sunčevoj svetlosti, sedmodnevno trajanje baterije u načinu pametnog sata i 30-časovno trajanje baterije u načinu ronjenja i silikonske ili kožne kaiševe i metalne narukvice sa sistemom QuickFit za jednostavnu zamenu.

DescentMk2S crni DescentMk2S plavi DescentMk2S svetli

Postoje tri verzije – zlatni model sa silikonskim kaišem boje peska, model od sivog DLC-a s crnim silikonskim kaišem i mineralno plavi model sa silikonskim kaišem. Za više informacija, obratite se Garmin Srbija.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -