21 / 04 / 24
- OGLAS -
Velike pričeTema nedeljeOmega Sochi Petrograd

Omega Sochi Petrograd

- Oglas -

Za ovu Olimpijadu Omega je predstavila ograničenu seriju sata Omega Sochi Petrograd u izrazito ruskom stilu. Dizajn novog modela bazira se na istorijskom Omeginom satu koji je napravljen 1915. za ruskog cara Nikolaja II. Delovi dizajna su bazirani i na Omeginoj muzejskoj kolekciji. Kućište je klasično, eliptičnog oblika i napravljeno od 18–karatnog žutog zlata, metala koji se danas u luksuznom visokom časovničarstvu retko upotrebljava. Kaiš je boje burgundca, a šnala je isto tako od 18–karatnog žutog zlata. Brojčanik je napravljen u srebrnobeloj boji i ima elemente crvene, bele i plave, boja ruske zastave. Na spoljnoj ivici brojčanika brojevi crvene boje označavaju popodnevne sate, polirani sekundni podbrojčanik na šest sati je u beloj boji, a glavna i minutna kazaljka su od plavog čelika, kao i sekundna kazaljka. Brojevi na brojčaniku i na podbrojčaniku su crni.
Sat pokreće Omegin kalibar 2202, s pečatom koaksijalnog zapornog sklopa i sa završnom luksuznom obradom. Omega daje tri godine garancije na ovaj sat, koji je vodootporan do 30 m, i ide uz posebno dizajniranu kutiju. Na pozadinu kućišta ugraviran je logo Sochi 2014 Olympic Winter Games i broj ograničene serije, a sat će biti proizveden u svega sto primeraka.

 

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -