05 / 12 / 23
- OGLAS -
Velike pričeTema nedeljeNovi hronograf mitske Carrere

Novi hronograf mitske Carrere

- Oglas -

piše: Leon Sodar

Kako je i najavljeno na ovogodišnjem Bazelu, tako se u prodaji upravo našao najnoviji model iz TAG Heuerove kolekcije Carrera Heritage – Calibre 16 Chronograph. Kolekcija koja nosi naziv Heritage – Nasleđe, mora posegnuti u prošlost, pa je tako i s Tag Heuerovom kolekcijom, koja je inspiraciju pronašla u satu-ikoni, koji je prvi put lansiran još 1964. godine.

Novi hronograf
Međutim, pošto smo o ovoj kolekciji i njenim korenima već nekoliko puta pisali, ovde ćemo se posvetiti najnovijem hronografu, koji će bez sumnje osvojiti srca vernih poklonika Carrere. Carrera Heritage Calibre 16 Chronograph se u svim detaljima nadovezuje na dosadašnju kolekciju Carrera Carrera Heritage Calibre 16 Chronograph u svim detaljima se nadovezuje na dosadašnju kolekciju Carrera. I u ovom modelu istaknuti su brojači sati na 12 i minuta na 6 časova s brojačem  sekundi na 9 sati, a časovnik ima nekoliko verzija, s čeličnom narukvicom ili s plavim, crnim i smeđim kaišem od aligatorske kože.

Calibre 16 
Ovu hronografsku verziju pokreće samonavijajući TAG Heuerov mehanizam Calibre 16, s prečnikom od 30,4 mm i 25 rubina, frekvencijom od 28.800 vns i rezervom snage od 42 časa. Sat ima kućište prečnika 41 mm, funkcije časova,  minuta, sekundi, datuma i hronografa, i vodootporan je do sto metara. Kućište je polirano i nosi TAG Heuerov logo, a u nekim verzijama kazaljke su tamnoplave boje. Čak je i oblik kazaljki tačno preslikan iz istorijskog modela, a polirane arapske brojke dolaze iz sata Heuer iz 1945. godine.

HEUROVO NASLEĐE
Džek Hojer je 1962.  godine započeo rad na novom hronografu, namenjenom vozačima i zaljubljenicima u auto-moto trke. Kao pasionirani ljubitelj sporta, savršeno dobro je znao šta želi: sat s otvorenim, lako čitljivim brojčanikom, s kućištem otpornim na udarce i vodu – tako je nastala Carrera.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -