05 / 12 / 23
- OGLAS -
Velike pričeTema nedeljeNova Cobra sa skeletonizovanim rotorom

Nova Cobra sa skeletonizovanim rotorom

- Oglas -

Clifton Club Shelby® Cobra CSX 2299 (ref. M0A10344) inspirisan je Shelbyjevim sportskim automobilom koji je 1964. pobedio u trci 24 sata Le Mansa.

Švajcarski brend Baume & Mercier je na Ženevskom salonu predstavio novi sat iz kolekcije nastale u saradnji s kompanijom Carroll Shelby; ona je specijalizovana za nadogradnju i prodaju automobila sportskih performanski i osnovao ju je legendarni američki vozač trka Kerol Šelbi.

Novi model Clifton Club Shelby® Cobra CSX 2299 (ref. MoA10344) inspirisan je Shelbyjevim sportskim automobilom Cobra Daytina Coupe (CSX2299), kojim su vozači Bob Bondrant i De Gerni 1964. pobedili u prestižnoj trci 24 sata Le Mansa. To je najvidljiveije na brojčaniku sata koji je, baš kao automobil, obojen u dve boje – tamnoplavu i srebrnu. Centralna kazaljka hronografa ukrašena je simbolom Cobre, a brojčanik je uokviren prstenom sa skalom brzinomera na kome je crvenom bojom istaknuta brzina od 196 milja na čas (315 km/h), što je rekord koji je Cobra Daytona Coupe postigao 1964. godine. Podbrojčanici hronografa smešteni su na 3 i 9 sati, a prozorčić za datum postavljen je između 4 i 5 časova. Centralne kazaljke sati i minuta presvučene su SuperLuminovom plave boje zbog bolje vidljivosti u mraku.

Okruglo kućište prečnika 44 mm izrađeno je od kombinacije poliranog nerđajućeg čelika i brušenog titanijuma i prekriveno nerefleksivnim safirnim staklom otpornim na ogrebotine. Krunica sata je zaštićena „branicima“,a dugmići hronografa su oblikovani kao papučice automobila. Zanimljiv detalj je gravura loga Cobrinog motora 289 na bočnoj strani kućišta.

Kroz safirno staklo na pozadini kućišta pruža se pogled na automatski kalibar La Joux-Perret 8147-2, tačnije, na njegov skeletonizovani oscilirajući teg, koji je modeliran kao felna točka. Kalibar ima 27 rubina, 42-časovnu rezervu snage i funkcije sati. minuta, sekundi, flyback hronografa i datuma, a radi na frekvenciji od 28.800 vibracija na čas.

Tamnoplavi kaiš sata je od teleće kože, postavljen crnom gumom i prošiven crvenim koncem.

Clifton Club Shelby® Cobra CSX 2299 (ref. M0A10344) ide u ekskluzivnom paketu s maketom automobila Shelby Cobra Daytona Coupe, a izrađen je u ograničenoj seriji od 196 primeraka.

Iz časopisa Satovi i nakit broj 21, godina X, leto 2017 

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -