29 / 09 / 23
- OGLAS -
Velike pričeTema nedeljeNivada Grenchen Chaosmaster Editions – umetnost individualizacije

Nivada Grenchen Chaosmaster Editions – umetnost individualizacije

- Oglas -

Spremni ste da preispitate tradiciju, zanemarite pravila? Priliku za to pruža vam neobična saradnja kompanije Nivada Grenchen i kreativnog ateljea seconde/seconde: njen plod je originalan sat koji ruši pravila i predstavlja vedriji pogled na dizajn.

Sve aktivnija kompanija Nivada Grenchen, čiji smo model Antarctic 3/6/9 nedavno upoznali, nalazi se u velikoj ofanzivi. Njeni najnoviji modeli plod su saradnje s ateljeom seconde-seconde koji je na mapi entuzijasta zahvaljujući maštovitim preradama i detaljima brojčanika. Svoj doprinos dao je i portal TIME x Tide, na čijoj platformi kolekcionari mogu da poruče novi časovnik. Pa krenimo redom…

Nivad Grenchen emotikoni
Saradnja s ateljeom seconde/seconde donela je tri neobična izdanja

Ovo nije prvi put da sarađuju Nivada Grenchen i seconde/seconde/, a po svemu sudeći neće biti ni poslednji. Švajcarski brend Nivada Grenchen za naredni period najavio je nekoliko ekskluzivnih capsule kolekcija ograničene dostupnosti. To je recept koji će doprineti da satovi ove sve popularnije kompanije dobiju umetnički pečat radionice seconde/seconde.

Nivada Grenchen grafika 1
Nesvakidašnji prikaz teksta i različite emoji ikonice formiraju jedinstven karakter brojčanika

Za osnovu autentične prerade upotrebljen je model Nivada Grenchen Chronomaster Aviator Sea Diver. Promenu je režirao Romarik Andre koji stoji iza projekta seconde/seconde. Mali ali sve uticajniji atelje poslednjih sezona ime je izgradio originalnim preradama vintidž satova. U najnovijem izdanju seconde/seconde menja nostalgični brojčanik na nov i neočekivan način.

Nivada Grenchen emotikon 1
Individualizacija ciferblata poverena je ateljeu seconde/seconde

Istorija, nepresušna inspiracija

Trio Chaosmaster modela koristi bogato nasleđe brenda Nivada Grenchen. Prvi Chronomaster, hronograf vodootporan do dubine od 200 metara, ugledao je svetlost dana 1963. godine i ostao jedan od najprodavanijih modela sve do kasnih sedamdesetih. Novo poglavlje kompanije započelo je 2018. kada je marka ponovo aktivirana s dva kultna modela u online butiku. Jedan od njih je legendarni Chronomaster Aviator Sea Diver.
Kao i svi satovi kompanije Nivada Grenchen i modifikovani Chaosmaster može se pohvaliti visokim kvalitetom izrade.

Nivada Grenchen detalj 1
Bezel svih verzija je izrađen od aluminijuma

Proporcije i dizajn, sa kazaljkama u Broad Arrow stilu vraćaju nas u sedamdesete. Tom utisku doprinosi i prečnik koji se u nostalgičnom maniru zadržao na 38 milimetara. Novitet takođe računa na visoku preciznost. Polirano i brušeno kućište nesvakidašnjeg hronografa ugostilo je mehanizam Sellita SW510 BH B koji nudi i opciju manuelnog navijanja. Kao šlag na torti, nova Nivada Grenchen ima rezervu snage od 63 časa, što je više od pojedinih zvučnijih rivala dvostruko veće cene.

Nivada Grenchen pozadina
Za rad je zadužen proveren mehanizam, Sellita SW510 M BH b koji omogućava manuelno navijanje

Provokativan dizajn potpisuje atelje seconde/seconde

Na rastući apetit za takozvanim neovintidž satovima Nivada Grenchen x seconde/seconde/ x TIME+TIDE odgovara smelo, usudićemo se da kažemo i drsko. Bilo kako bilo, jedno je sigurno: nova saradnja je unela svežinu u svet previše ozbiljnog časovničarstva.
Za novu kolekciju pristup je instinktivan. Iako atelje seconde/seconde svoju magiju obično izvodi samo na središnjoj kazaljki namenjenoj sekundama, (što objašnjava i ime kreativne radionice) sada je preobražaj orijentisan na upotrebu popularnih smajlija. Dostupne su tri emoji opcije. Dizajnirao ih je osnivač kompanije Romarik koji se opredelio za „cool“, „swirly“ i „sigh of relief“. Podjednako je intrigantno i to što je tekst na brojčaniku nagnut za 180 stepeni! Pored natpisa Nivada dodata je referenca na seconde/seconde. Na prvi pogled zbunjujuća ergonomija iznenađujuće je klasična.

Nivada Grenchen ambijentalna 1
Kompanija Nivada Grenchen definitivno sledi svoje snove

Chaosmaster dolazi na gumenom Tropic kaišu inspirisanom ronilačkim satovim sa sredine prošlog veka. Izrađen od vulkanizirane gume, gotovo je neuništiv, bez obzira na to da li se koristi u vrućim ili hladnim, suvim ili mokrim uslovima… Pohvale krade i njegova tekstura koja osigurava savršenu nosivost i udobnost u svakom trenutku.

Nivada Grenchen na ruci 1
Kućište dimenzijom od 38 milimetara ostaje verno nekadašnjim standardima

U pitanju je kolekcionarska serija, pa će svaki model biti dostupan u svega 33 primerka. Sve tri verzije Chaosmastera prodavaće se po ceni od 1.995 dolara u okviru online butika portala timeandtime. Ako želite nešto drugačije, morate da požurite…

OSNOVNE INFORMACIJE
Brend: Nivada Grenchen
Model: Time+Tide x Seconde Seconde Chaosmaster
Dimenzije: prečnik 38 mm, visina kućišta 13,7 mm
Materijal kućišta: nerđajući čelik
Narukvica/kaiš: Tropic
Vodootpornost: 100 m
Mehanizam: Sellita SW510 M BH b manuelno navijanje
Rezerva snage: 63 sata
Limitirano izdanje: po 33 primerka
Cena: 1.995 USD

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -