16 / 09 / 21
- OGLAS -
Velike pričeTema nedeljeNavitimer - Povratak legende

Navitimer – Povratak legende

- Oglas -

Breitling je 1952. predstavio hronograf koji je ubrzo postao sinonim za brend i jedan od najpoznatijih satova 20. veka. Reč je, naravno, o Navitimeru, satu dizajniranom za vazduhoplovnu navigaciju.

Zvanični sat

Zadivljeno performansama ovog alata, najveće svetsko udruženje vlasnika letilica i pilota, Aircraft Owners and Pilots Association, koje je osnovano 1939. u SAD, odabralo je Navitimer za svoj zvanični sat. Navitimeri proizvedeni pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka zbog toga su na brojčaniku imali prepoznatljivi logo AOPA-a – mala zakrivljena krila s inicijalima udruženja. Kao posvetu legendarnom modelu iz pedesetih godina prošlog veka, Breitling je kreirao ekskluzivnu ograničenu seriju satova s istim logom na brojčaniku i pozadini sata.

Automatski mehanizam

Sat pokreće Breitling 23, automatski mehanizam s hronografom koji ima COSC-ov sertifikat. Reinterpretirani časovnici imaju čelično kućište prečnika 42 mm s ramom koji se rotira u oba smera i safirnim staklom na prednjoj strani. Vodootporni su do 30 metara. Sat ide uz kožni kaiš ili narukvicu Navitimer. Satovi iz ove kolekcije namenjeni su ljubiteljima avijacije i izrađeni su u samo petsto primeraka.

Iz časopisa Satovi i nakit broj 17, leto 2015.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -