06 / 10 / 22
- OGLAS -
Velike pričeTema nedeljeMehanički satovi modnih brendova

Mehanički satovi modnih brendova

- Oglas -

Burberry Britain Automatic

Burbery je predstavio liniju satova visokog časovničarstva sa švajcarskim mehanizmima. Od pet modela u kolekciji Britain tri su mehanička, od toga su dva automatska s opcijom datuma i tri kazaljke, dok je jedan automatski s displejom rezerve snage. Ostali su hronografi sa švajcarskim kvarcnim mehanizmom, dok su ženski modeli isto s kvarcnim mehanizmom, ali i kućištima koja su optočena dijamantima.

David Yurman Revolution Shelby 1000

Draguljar Dejvid Jurman ponudio je liniju muških sportskih satova Revolution koji imaju švajcarske mehaničke mehanizme. Jurman se udružio s pokojnim Kerolom Šelbijem, tvorcem legendarnih sportskih kupea Shelby Cobra, kako bi napravili brendovu prvu ograničenu seriju sportskih satova nazvanih David Yurman Revolution Shelby 1000. Satovi imaju kućište prečnika 43,5 mm s gumenim umecima sa strane, a pokreće ih automatski hronografski mehanizam ETA/Valjoux 7753.

Dior Chiffre Rouge C03

Dior pravi ženske časovnike s kvarcnim i mehaničkim mehanizmima, ali nudi i neke značajnije muške modele, kao što je Chiffre Rouge C03. Sat je predstavljen na Bazelu 2013. godine, pokreće ga Zenitov mehanizam Elite 691, a napravljen je u ograničenoj seriji od sto primeraka.

Gucci Dive

Gucci je na Bazelu 2013. predstavio sat Gucci Dive, brendov prvi zvanični ronilački časovnik, sertifikovan da zadovolji ISO 6425 standarde. Dok druge Guccijeve mehaničke satove pokreće standardni ETA mehanizam, ovaj model ima automatski mehanizam GP3300, koji je napravila grupa Sowind za Girard-Perregaux.

Versace DV One Skeleton

Versace je na Bazelu 2013. predstavio DV One Skeleton, novi skeleton za muškarce. Brojčanik mu je podeljen na dve hemisfere, od kojih je samo jedna strana skeletonizovana. Sat pokreće hronografski mehanizam Dubois-Depraza čiji je rad vidljiv kroz skeletonizovanu polovinu.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -