12 / 04 / 24
- OGLAS -
Velike pričeTema nedeljeLouis Moinet Time to Race – vreme je za trku

Louis Moinet Time to Race – vreme je za trku

- Oglas -

Sledeći misao Henrija Forda da su auto-trke počele pet minuta nakon što je napravljen drugi automobil, manufaktura Louis Moinet je novu kolekciju namenila ljubiteljima brzine i nadmetanja. Tri časovnika odlikuje upečatljiv stil koji prate adekvatne performanse mehanizma.

Ime Luja Moenea obeležilo je istoriju časovničarstva. Nadareni umetnik, astronom i časovničar autor je rasprave o časovničarstvu Traité d’Horlogerie, objavljene 1848. godine, koja je ostala referentno delo čitavog devetnaestog veka. Ipak, Moeneovo najveće nasleđe čovečanstvu je prvi hronograf u istoriji koji je izumeo 1816. godine!

Louis Moinet plavi prednji kadar
Triling novih Louis Moinet satova dostupan je u crvenoj, zelenoj i plavoj boji, koja se vezuje za svet francuskih automobila

Danas manufaktura Ateliers Louis Moinet nastavlja jedinstvenu tradiciju. Mehaničke satove kompanija proizvodi kao jedinstvene modele ili samo u ograničenim izdanjima a svrstavaju se u dve kategorije: Cosmic Art i Mechanical Wonders.

Louis Moinet zeleni ambijentalna
Kućište je izrađeno od laganog titanijuma. Posvečenost detaljima je gotovo fanatična!

Temeljne vrednosti brenda su ekskluzivnost i umetnost izrade, pa Louis Moinet kreacije ne možete često videti. Jedinstveni mehanički pristup u kombinaciji s finom izradom omogućio je brendu da osvoji najpoželjnija priznanja, uključujući šest nagrada Red Dot Design.

Hronograf, funkcija koja pravi razliku

Od svih komplikacija hronograf po mnogima ostaje najkorisniji izum modernog časovničarstva. Na sportskom polju hronograf je neprikosnoveni sudija jer nepogrešivo određuje koji je vozač najbrže napravio krug. Modelima Time to Race kompanija Louis Moinet sada deo te magije donosi na zglob ruke.

Louis Moinet grupna fotografija
U prvom planu nalazi se srećni broj koji krasi ciferblat. Louis Moinet stavlja na raspolaganje izbor u rasponu od 1 i 99

Svet personalizacije i boja

Iako zvanično ne predstavlja ograničeno izdanje, nova linija Louis Moinet satova definitivno ulazi u kategoriju unikatnih modela. Kolekcionari će, naime, moći da personalizuju svoj model odabirom jednocifrenog ili dvocifrenog „srećnog broja“ koji će se pojaviti na prednjoj strani sata. Matematički posmatrano, postoji ukupno 297 opcija, a koji god model nabavite, sat će biti jedinstven. Budućim vlasnicima na raspolaganju su i tri atraktivne kombinacije boja – rosso corsa, racing green i french blue. Simbolika je i više nego jasna, budući da crveni automobil asocira na Italiju, zeleni na Englesku, a plavi na Francusku i njihove predstavnike u svetu na četiri točka.

Louis Moinet crveni profil
Avangardna konstrukcija podrazumeva besprekornu završnu obradu koju sve ređe srećemo

Louis Moinet ne skriva sportsko srce

U kućištu prečnika 40,7 milimetara nalazi se pozornica časovničarske veštine. Sati i minuti očitavaju se s dodatnog brojčanika na poziciji 6 sati. Ovaj središnji element dizajna nosi korisnikov „srećni broj“ obojen crno na beloj pozadini sa sjajnom završnom obradom. Transparentna strana brojčanika otkriva raskošan hronografski mehanizam, potpuno vidljiv i istaknut na nov način. Pogled sa strane takođe otkriva dosad nepoznatu perspektivu. Safirno staklo ima impozantnu zakrivljenost koja omogućuje beskompromisan pogled. Ovaj domišljati i originalni dizajn iznedrio je novu vrstu unutrašnjeg okvira, odvojenog od stakla. Inovativno rešenje je stvorilo uslove za dva različita merenja: tahimetarsku skalu i prikaz od 60 sekundi.

Louis Moinet detalj
Za rad je zadužen složeni mehanizam LM96 koji isporučuje dvodnevnu rezervu snage

Podjednako je spektakularno i rešenje unutrašnjeg bezela što uokviruje glavnu ploču od tkanih karbonskih vlakana koja ističe 147 komponenti hronografskog LM96 mehanizma. U pitanju je kalibar sastavljen od 311 elemenata, sa 30 rubina i frekvencijom rada od četiri herca. Kalibar LM96 omogućuje dvodnevnu rezervu snage.

Louis Moinet luminacija
Novi satovi kompanije Louis Moinet koštaju 30.500 CHF

Kućište teži samo 18 grama, izrađeno je od grade 5 titanijuma, polirano je i brušeno. Potraga za minimalnom težinom uslovila je da satovi linije Time to Race ostvaruju besprekoran kontakt sa zglobom. Tu ulogu ima gumeni kaiš koji predstavlja prirodan i fluidan nastavak siluete kućišta.

Triling kompanije Louis Moinet košta 30.500 CHF, što je ako se u obzir uzme egzotična pojava i prvoklasna izrada veoma fer ponuda.

OSNOVNE INFORMACIJE
Brend: Louis Moinet
Model: Time to Race
Dimenzija: prečnik 40,7 mm
Materijal kućišta: grade 5 titanijum
Narukvica/kaiš: guma
Vodootpornost: 50 metara
Mehanizam: LM96 automatski
Rezerva snage: 48 časova
Cena: 30.500 CHF

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -