19 / 09 / 21
- OGLAS -
Velike pričeTema nedeljeLonginesov hommage ronilačkim satovima

Longinesov hommage ronilačkim satovima

- Oglas -
Ovaj moderni sat nastao je kao svojevrsna replika 40-milimetarskog hronografa s dva podbrojčanika, predstavljenog javnosti 1967, koji su do sredine sedamdesetih, kada je interesovanje za ovakve ronilačke satove počelo da opada, zajedno proizvodili Longines i Wittnauer.

Iako se nova verzija ne razlikuje mnogo od vintage modela, Longines je, kao i uvek, dodao malo modernih elemenata kako bi ojačao Heritage kolekciju. Ovaj sat ima kućište od 42 milimetra izrađeno od nerđajućeg čelika. Izdvaja se od ostalih ronilačkih časovnika zahvaljujući crvenom aluminijumskom ramu, dugmićima u vintage stilu i vijcima pričvršćenoj krunici. Oko brojčanika je bela tahimetrijska skala. Na crnom brojčaniku nalaze se srebrne oznake sata, kao i dva srebrna i jedan crni podbrojčanik. Na 9 časova je srebrni podbrojčanik za prikaz sekundi, a na 3 sata veći srebrni podbrojčanik za prikaz minuta. Na poziciji broja 6 je, gotovo sakriven, crni pobrojčanik za časove. Na 4 sata smešten je prozorčić za datum. Luminscentne kazaljke u obliku palice u vintage stilu nalaze se na glavnom brojčaniku.

Heritage Diver 1967 pokreće Longinesov kalibar L688.2, a vodootporan je na impresivnih 300 metara dubine.

Model koji se bazira na vintage satu u dizajnu je kao vintage elemente zadržao crveni ram, različite veličine srebrnih podbrojčanika, kazaljke u obliku palica i većinu funkcija, dok je kao moderne karakteristike dodao crni podbrojčanik na poziciji broja 6, dva milimetra veće kućište, prozorčić za datum i impresivnu vodootpornost na 300 metara dubine.

 

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -