22 / 07 / 24
- OGLAS -
Velike pričeTema nedeljeLongines Master Collection 190th Anniversary – lekcije iz prošlosti za sat budućnosti

Longines Master Collection 190th Anniversary – lekcije iz prošlosti za sat budućnosti

- Oglas -

Bazirani na standardnom Master automatiku, jubilarni Master Collection 190th Anniversary modeli ostaju verni klasičnom dizajnu, ali imaju iznenađujuće sofisticirane brojčanike. Longines simbolično izrađuje samo po 190 primeraka od žutog i ružičastog zlata, dok model od nerđajućeg čelika ulazi u serijsku proizvodnju.

Kulminacija Longinesove proslave

Sa sedištem u idiličnom Sen Imijeu u Švajcarskoj, Longines ima neprekinutu istoriju dugu gotovo dva veka, a njegov amblem, krilati peščani sat, nosi titulu najstarijeg registrovanog znaka koji je i danas u upotrebi.

U godini značajnog jubileja Longines na svim frontovima nastupa snažno i samouvereno. Zasada Longines možda ima najbolju godinu od svih švajcarskih proizvođača satova. Uz rizik da zvuči kao preterivanje, teško je zamisliti drugi brend koji je u 2022. učinio više. Prvo se pojavio Spirit Zulu Time GMT. Nekoliko meseci kasnije debitovao je Ultra-Chron a nedavno je Longines objavio slavljeničko izdanje tri modela Master Collection 190th Anniversary linije. Uprkos razlikama u boji i teksturi, sve tri varijante brojčanika za novu seriju satova promovišu isti, vanvremenski stil.

Longines sivi brojcanik
Potpuno nova Master kolekcija akcentuje klasičnu estetiku kao posvetu dugoj i bogatoj istoriji brenda

Povratak tradicionalnog stila na veliku scenu

Zbog prečnika kućišta od 40 i visine od 9,35 milimetara, jubilarne Master modele ne možemo opisati kao male satove, ali ipak, zahvaljujući proporcijama, oni deluju izrazito elegantno. Upravo zbog toga Longines Master Collection 190th Anniversary imponuje na zglobu ruke i vizuelno dobro izgleda. A neobičan spoj savremenih tekstura i ugraviranih brojeva u Breguet stilu brojčanicima daje dodatnu dozu šarma i elegancije, što je nemoguće da ostane neprimećeno.

Longines ambijentalna
Ekskluzivne zlatne verzije biće dostupne u simboličnoj seriji od po 190 primeraka

Tri lica elegancije

Serija Longines Master Collection 190th Anniversary sastoji se od tri svečana sata sa po tri kazaljke. Švajcarski brend će u slavljeničkom maniru ispuniti sve želje, pa noviteti nastupaju u nerđajućem čeliku, 18-karatnom žutom i 18-karatnom ružičastom zlatu. Dizajn je klasičan, s dodatkom brojeva ugraviranih u brojčanik, bez datuma. Ciferblati imaju jednostavnu površinu dekorisanu vintidž Longines logotipom i oznakom automatskog mehanizma.

Longines detalj
Klasični brojčanici posvećeni su jednom cilju – besprekornom očitavanju

Uz savremenu mat završnu obradu, verzija od nerđajućeg čelika ima srebrni brojčanik, model u žutom zlatu brušeni sivi a novitet od ružičastog zlata vrlo atraktivan zrnasti u antracit tonu. Na svim referencama brojevi su arapski a očitavanje besprekorno, pogotovo na čeličnom modelu na kom se ističu plave kazaljke.

Longines bela pozadina
U stil kućišta i ciferblata savršeno je uklopljen i formalni kožni kaiš

Longines L888.5 isporučuje trodnevnu autonomiju

Longines na ruci
Klasičan stil idealan je za obeležavanje svečanih prilika

Oznaka Automatic koja krasi brojčanike odnosi se na poznati kalibar koji je pouzdanost i preciznost potvrdio u nizu izdanja. Safirno staklo otkriva savremeni Longines kalibar L888.5 temeljen na ETA A31.L11 automatiku. U pitanju je mehanizam koji raspolaže frekvencijom rada od 25.200 vps i trodnevnom rezervom snage. Samonavijajući mehanizam koji se koristi u mnogim Longines modelima opremljen je silicijumskom balansnom oprugom. Kako bi utisak bio kompletan, mehanizam je ukrašen Côtes de Genève prugama a rotor ima izrez koji predstavlja krilati logotip i gravuru naziva ugledne kompanije.

Longines pozadina
Za rad jubilarnih modela zadužen je provereni mehanizam L888.5

Sva tri modela Longines Master Collection 190th Anniversary dolaze na kaišu od aligator kože antracit nijanse, opremljenom trostruko sklopivom kopčom s mehanizmom za otvaranje. Dva zlatna modela ograničena su na svega 190 primeraka, pa će nesumnjivo laskati pasioniranim kolekcionarima. S druge strane, verzija L2.793.4.73.2 od čelika prodavaće se za dobro pozicioniranih 2.300 evra. Poređenja radi cene elitnijih modela iznose 11.550 evra.

OSNOVNE INFORMACIJE
Brend: Longines
Model: Master Collection 190th Anniversary
Reference: L2.793.4.73.2 (čelik)/ L2.793.6.73.2 (žuto zlato) / L2.793.8.73.2 (ružičasto zlato)
Dimenzije: prečnik 40 mm, visina kućišta 9,35 mm
Materijal kućišta: nerđajući čelik, zlato
Narukvica/kaiš: koža
Vodootpornost: 30 metara
Mehanizam: L888.5 automatski
Frekvencija rada: 25.200 vps
Rezerva snage: 72 časa
Cena: 2.300 evra; 11.550 evra

 

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -