05 / 12 / 23
- OGLAS -
Velike pričeTema nedeljeLongines kvarcna kolekcija visoke preciznosti

Longines kvarcna kolekcija visoke preciznosti

- Oglas -

Kompanija Longines predstavila je nove Conquest V.H.P. modele s kvarcnim mehanizmom visoke preciznosti.

Kompanija Longines predstavila je nove Conquest V.H.P. modele s kvarcnim mehanizmom visoke preciznosti. Prezentacija je organizovana u opservatoriji u Nojšatelu, mestu gde su proizvođači satova nekada održavali takmičenja u preciznosti. 

Na tom mestu je 1954. godine kompanija Longines s prvim kvarcnim satom postavila seriju rekorda preciznosti. Za to doba revolucionaran, sat je korišćen za merenje vremena trkača s preciznošću od stotog dela sekunde, što je do tada bilo nezamislivo. 

Usavršavanjem tehnologije Longines je 1969. predstavio Ultra-Quartz ručni sat, a daljim napretkom 1984. godine i prvu Conquest V.H.P. seriju visoke preciznosti. Novi V.H.P. modeli donose izrazito visoku preciznost od +/- 5 sekundi na godišnjem nivou. Pored toga imaju i sistem detekcije pozicije zupčanika i vraćanja kazaljki na početne pozicije, jer se mogu raštimovati usled delovanja magnetnih polja. Novi mehanizam poseduje i večiti kalendar, a baterija traje pet godina uz EOL indikator ispražnjenosti. 

Conquest V.H.P. biće dostupan u varijantama s kućištem prečnika 41 mm i 43 mm, a u ponudi će se naći i hronograf model sa kućištem od 42 mm i 44 mm. Svi modeli su vodootporni do 50 metara, a moći će da se dobiju s plavim, ugljeničnim, srebrnim i crnim brojčanicima uz čeličnu narukvicu. 

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -