06 / 10 / 22
- OGLAS -
Velike pričeTema nedeljeKupovina polovnih satova preko web stranica

Kupovina polovnih satova preko web stranica

- Oglas -

Internet danas nudi pregršt mogućnosti za kupovinu polovnih satova, a najveća platforma za satove je Chrono24.com; ona ima više od 150.000 satova koje nude kako profesionalni prodavci i distributeri, tako i privatni prodavci. Prava stranica za one koji traže polovne satove je watchrecon.com koja skuplja ponude s različitih foruma za satove, čime znatno štedi vreme kupcu koji bi inače morao da pregleda jednu po jednu stranicu.

Neke od ovih internet-stranica imaju i svoje klasične radnje gde je moguće doći i pogledati korišćene satove. Ta opcija se uvek preporučuje jer je na taj način moguće pregledati sat na licu mesta i otkriti neka oštećenja koja bi, kupovinom preko interneta, promakla kupcu.

Polovne časovnike ponekad je moguće pronaći i kod ovlašćenih proizvođača satova koji naprave izbor takvih satova. Uglavnom su u pitanju satovi njihovih klijenata s kojima oni imaju dobar odnos pa je moguće kod prodavca zatražiti informaciju o tome ko bi mogao prodati kvalitetan i dobro očuvan sat.

Još jedna opcija za kupovinu ovih satova su aukcije, pre kojih je moguće pogledati sat koji kupac namerava da kupi. Međutim, pri ovakvom načinu kupovine morate biti svesni da će na aukciji biti više ponuda tako da se ne može sa sigurnošću odrediti konačna cena, a i potrebno je aukcijskoj kući platiti 20% provizije.

Preporučuje se da se u slučaju kupovine polovnog sata uvek pita za garanciju, jer postoji mogućnost da još postoji fabrička garancija; ukoliko se sat kupuje kod profesionalnog prodavca satova, uobičajeno je dobiti 6-12 meseci garancije. Ipak, najvažniji savet za kupovinu ovakvih satova je da pre same kupovine treba steći određeno znanje kako bi se donela ispravna odluka.

Izvor: watchtime.com

kupnja rabljenih satova internet aukcije 02

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -