23 / 04 / 24
- OGLAS -
Velike pričeTema nedeljeKružnice vremena

Kružnice vremena

- Oglas -

Langeov sat Perpetual Calendar Terraluna je vrhunsko časovničarsko delo. Osim prikaza orbitalnog kretanja Meseca, sadrži i večni kalendar s naglašeno velikim, u Langeovom stilu, prozorom za datum, rezervu snage od 14 dana i zaporni sklop konstantne snage.

Terraluna je jednako impresivna s obe strane, ima kućište od ružičastog ili belog zlata, prečnika 45,5 mm. Na gornjoj strani naglašen je dizajn regulatora, dok je sa donje strane prikazan inovativni i korisni displej kretanja Meseca i njegovih faza u odnosu na Zemlju i Sunce.

Na prednjoj strani sata tri kružnice pokazuju trenutno vreme, a četiri prozorčića kalendarsko vreme. Velika minutna kružnica nalazi se na vrhu brojčanika, na 12 sati. Manje kružnice, podbrojčanici, nalaze se na donjoj strani brojčanika, na desnoj strani satna kružnica, a na levoj sekundna.

Više u časopisu Satovi i nakit broj 15

Časopis Satovi i nakit br.15 možete da poručite OVDE

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -