21 / 04 / 24
- OGLAS -
Velike pričeTema nedeljeKolekcija za ljubitelje biciklizma

Kolekcija za ljubitelje biciklizma

- Oglas -

Piše: Ana Šiklić

Tour de France Chrono Bike Collection je nova Festinina kolekcija za 2013. godinu, namenjena muškarcima, a pre svega biciklistima. Ova specijalna ograničena serija posvećena je  stogodišnjici najveće biciklističke trke na svetu, Tour de France, čiji je Festina zvanični merač vremena.

Biciklistički dizajn
Dizajn ovih satova očigledno je inspirisan elementima bicikla, što se prvenstveno vidi po nanizanim pločicama na kaišu, koje izgledaju kao delovi lanca bicikla. A sportski dizajn naglašen je i pomoću satnih indeksa i tri podbrojčanika koji isto tako podsećaju na građu bicikla.Ova specijalna ograničena serija posvećena je stogodišnjici najveće biciklističke trke na svetu, Tour de France, čiji je Festina zvanični merač vremena Kolekciju Chrono Bike čini šesnaest primeraka, od čega je osam sa silikonskim kaiševima koji se po boji slažu s bojom brojčanika, a osam je napravljeno od čelika. Ove robustne, pa ipak elegantne satove pokreće kvarcni analogni mehanizam u kućištu koje je napravljeno od 316L nerđajućeg čelika s prečnikom od 44,50 mm. Brojčanik je dodatno zaštićen s tri sloja mineralnog antirefleksnog stakla, što mu daje veću izdržljivost i savršenu vidljivost.

Bolja preglednost
Radi bolje preglednosti ovi časovnici imaju i svetleće kazaljke i indekse, a vodootporni su do sto metara. Ove sportske satove moguće je nabaviti i u verziji Black Limited Edition Chrono Bike s dodatnim čeličnim kaišem i alatom za menjanje, koji ide u posebnom pakovanju za ovaj model.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -