05 / 12 / 23
- OGLAS -
Velike pričeTema nedeljeKako izabrati pravog prodavca satova

Kako izabrati pravog prodavca satova

- Oglas -

Kad se preduzme taj korak, potrebno je naći pravu i pouzdanu osobu od koje je preporučljivo kupiti časovnik. Slede saveti o tome kako prepoznati dobrog prodavca satova.

1. Motivacija

Iako je cilj svakog prodavca da proda proizvod, ono po čemu se razlikuje dobar prodavac od lošeg je način na koji to postiže i vreme koje je spreman da utroši na svakog kupca. Ulazak nekog u radnju ne mora nužno da znači kako je on tog dana odlučio da obavi kupovinu. Međutim, pravi prodavac će, uprkos činjenici da tog dana neće prodati ništa toj osobi, ostati usredsređen na njegove želje i potrebe i time mu pokazati da mu nije važna samo prodaja, već i odnos koji gradi s klijentom. Prvih 15 minuta ključno je za procenu kvaliteta prodavca.

2. Izgradnja odnosa

Kupovina sata gotovo uvek podrazumeva trošenje mnogo novca, zato je zaista pohvalno ukoliko prodavac nastoji da sa svojim klijentom stvori odnos koji na trenutke izgleda prisniji od uobičajenog odnosa prodavac-kupac. Ukoliko prodavac sluša želje kupca, postavlja mu potpitanja i time pokazuje da želi znati šta kupcu treba, koji su njegovi prioriteti, veća je verovatnoća da će kupac u takvom okruženju lakše doneti odluku o kupovini određenog sata.

3. Izgradnja poverenja

Kao i u drugim životnim odnosima, poverenje je ključ dobrog odnosa i između prodavca i kupca. Kada klijent isprobava nekoliko vrsta satova i pritom pita prodavca za mišljenje, on očekuje iskren sud prodavca. Ako pak on za svaki sat navede da je „vrhunski“ ili „savršen“, kupac će izgubiti poverenje, a ono se obično teško može ponovo zaslužiti. Gubitak poverenja sa sobom nosi i gubitak te osobe kao kupca.

4. Znanje je moć

Iako je malo prodavaca koji znaju baš sve o proizvodima koje prodaju, trebalo bi ipak da znaju što više o tome. Ukoliko kupac postavi prodavcu pitanje na koje ne zna odgovor, najpoštenije bi bilo da prodavac prizna kupcu kako nije sto posto siguran i da mu obeća kako će taj podatak proveriti i zatim mu odgovoriti na pitanje. Međutim, ako prodavac uprkos nedostatku informacija glumi da zna odgovor na pitanje, za kupca je najbolje da odmah napusti tu radnju.

5. Istražujte

Pre odlaska u kupovinu sata, dobro bi bilo na internetu potražiti recenzije, odnosno mišljenja kupaca o toj radnji. U tim komentarima neretko se navodi i ime osobe koja je izuzetno ljubazna, saveti kod koga obavezno kupovati, a koga izbegavati. Jedan od portala gde se mogu naći takve informacije je Yelp. Poželjno je raspitati se i o tome kakva pravila važe u određenoj radnji. Ukoliko se kupuje poklon, postoji li mogućnost vraćanja ili zamene i slične informacije koje će dobro doći pri izboru radnje za kupovinu sata.

Izvor: QUILL & PAD

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -