05 / 12 / 23
- OGLAS -
Velike pričeTema nedeljeKako čuvati skupocene satove?

Kako čuvati skupocene satove?

- Oglas -

Banka

Za godišnju novčanu naknadu u banci možete unajmiti sef, gde možete ostaviti razne dragocenosti, dokumenta i satove, ukoliko niste tip kolekcionara koji uživa u ritualu njihovog svakodnevnog navijanja; jer, učestali odlazak u banku i prolaženje bezbednonih provera može postati vrlo naporno i iziskuje prilično slobodnog vremena.

Kućni sef

Kućni sef je uvek dobar izbor, bio on jednostavni metalni sef ili ormarić s naprednijim elektronskim ili mehaničkim sistemima zaključavanja. Da bi se dodatno osigurali u slučaju pljačke, sefove dobro sakrijte ili postavite na zid. U najgorem slučaju, potraga za sefom ili ponovljeni pokušaji provale oduzeće lopovu prilično vremena. Danas je moguće kupiti i raskošne sefove s nizom dodatnih funkcija, koji će se estetski odlično uklopiti u prostor.

Kutije i navijači satova

Satove je, osim krađe, važno čuvati i od prašine i nečistoće. Tu, naravno, pomažu razne kutije, a najbolje je uložiti novac u dobar navijač satova, koji će vaše automatike održavati savršeno preciznim. Pri kupovini navijača satova važno je obratiti pažnju na programe rada, jednostavnost korišćenja, nivo buke koju proizvodi i vrstu napajanja (baterija ili električna energija). Iako većina automatskih satova ima zaštitu od prenavijanja, ipak bi trebalo pripaziti na maksimalan broj navijanja svakog časovnika koji nameravate da smestite u navijač.

Izvor: WatchTime

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -