02 / 12 / 23
- OGLAS -
Velike pričeTema nedeljeIzbor za najbolji sat godine

Izbor za najbolji sat godine

- Oglas -
Na Ženevskom gran priju (Grand Prix d’Horlogerie de Genève – GPHG), koji će se održati 10. novembra, biće izabrani najbolji satovi 2016. godine, i to u 12 kategorija. Od 200 predloženih u finale je ušlo 72 sata, koja će se takmičiti i za „Aiguille d’Or“ – nagradu za najbolji sat godine.
 
U okviru kategorije ženskih satova našli su se novi modeli kuća Audemars Piguet, Chopard, Bvlgari, Piageti i drugi. A između modela kao što su Ulysse Nardin Skeleton Tourbillon Pearl ili Girard-Perregaux Cat’s Eye Tourbillon with Gold Bridge i drugi biće izabran i najbolji složeni ženski sat.
 
Od klasičnih muških u užem izboru našli su se crni Tudor Black Bay, Hermès Slim d’Hermès sa emajliranim brojčanikom, Grönefeld 1941 Remontoire i drugi. U konkretnoj kategoriji hronografa koplja će ukrstiti Zenith (sa novom varijantom El Primero modela), Montblanc, Hublot i ostali.
 
Satovi sa turbijonom takođe imaju svoju kategoriju, a u njoj se nadmeću manufakture Ulysse Nardin, De Bethune, Louis Moinet… U okviru kategorije večitih kalendara takmiče se Audemars Piguet sa svojim Royal Oak Perpetual Calendar modelom, H. Moser & Cie, Chopard i ostali.
 
U kategoriji satova sa prikazom više vremenskih zona mesto su našla imena kao što su Louis Vuitton, Montblanc, Fabergé. U najužoj selekciji kompleksnih mehanički satova našli su se Audemars Piguet Royal Oak Concept Supersonnerie, Piaget Emperador Coussin XL 700P i drugi.
 
Jedna od najkonkurentnijih kategorija svakako je “Petite Aiguille” , a u njoj su muški modeli sa cenom do 8.000 švajcarskih franaka: Seiko Presage Automatic Chronograph Enamel Dial, Zenith Pilot Ton-Up, Vulcain 50s Presidents’ Watch Tradition… Sportski satovi takođe predstavljaju veoma popularan segment: u njemu su, između ostalog, TAG Heuer sa reizdanjem Monza modela i Ulysse Nardin sa Grand Deck Marine Tourbillon satom.
 
U okviru nakitnih satova takmiče se Chanel, Chopard, Hublot, Audemars Piguet. A u kategoriji satova sa umetničkom formom konkurenti su Credor Fugaku Tourbillon, Hermès Arceau Tigre i drugi.
 
Kompletnu listu finalista možete pogledati na sajtu Grand Prix d’Horlogerie de Genève.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -